fbpx

4 tools die ik als freelance marketeer niet meer kan missen! (En die mogelijk ook interessant zijn voor jouw bedrijf)

4 favoriete tools als freelance marketeer

Het is een maandagmorgen, voor mij standaard de drukste dag van de week. Mailtjes blijven binnenkomen en ik moet me dus focussen, zodat ik mijn projecten met de hoogste prioriteit eerst afmaak. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je voor verschillende klanten werkt. 

Ik werk nu bijna 3 jaar als freelance marketeer en de voorbije jaren heb ik enorm veel bijgeleerd over processen, automatisering en tools die mij het gemakkelijker maken om efficiënt te werken. Startende ondernemers stellen me wel vaker de vraag hoe ik georganiseerd blijf. Daarom verzamelde ik mijn 4 favoriete tools die ik absoluut niet meer kan missen voor mijn bedrijf. 

Wunderlist: de slimme planner voor taken 

Dat eerste jaar als ondernemer was voor mij één grote chaos omdat ik nog niet helemaal wist hoe ik snel en efficiënt te werk kon gaan. Het gevolg: 101 post-its, zo’n tiental notitieboekjes vol losse tekstjes en nog meer bestanden op het bureaublad van mijn computer. Dan kon de zoektocht beginnen, want vind maar eens iets tussen die grote massa aan bestanden. 

Daarom ging ik op onderzoek uit. Er moest toch iets bestaan waarmee ik gemakkelijk een overzicht kan maken van mijn taken per klant? En zo kwam ik op Wunderlist uit, dé slimme planner waarmee je lijstjes aanmaakt. 

Wunderlist is echt een lifesaver, ik heb voor elke klant een lijstje. Je voegt nieuwe taken toe met de deadline en kan ze zelfs sorteren op prioriteit. En… het lijstje kan je ook delen met collega’s of klanten. Telkens als een bepaalde taak afgerond is kan je het afvinken en dat ‘ping’ geluidje geeft echt een vorm van voldoening. 🙂 

www.wunderlist.com

Wunderlist

Later. com voor hashtaglijstjes en het inplannen van posts

Ik plan voor heel wat klanten wekelijks social media posts in. Als ik dat allemaal handmatig zou moeten posten, dan zou ik waarschijnlijk dagenlang bezig zijn. En laat dat nu niet efficiënt zijn! 😉 

Via Later.com plan ik posts in voor mijn klanten. Het fijne aan deze tool is dat je 30 posts per kanaal per maand gratis krijgt. Dat is meer dan voldoende en zo spaar je een maandelijkse kost uit. 

Later heeft een aantal voordelen: 

  1. Naast de desktop versie hebben ze ook een app voor de smartphone. Geen tijd om social media posts na te kijken via je desktop? Dan vraag ik aan mijn klanten om dat via hun smartphone te doen. Veel gemakkelijker! 
  2. Je krijgt ook een preview van de lay-out van je Instagram-feed. Ideaal voor branding en zo zie je direct of je genoeg consistentie en herkenbaarheid hebt.
  3. Later biedt hashtaglijstjes aan: het kost echt zoveel tijd om steeds opnieuw hashtags te typen, en via Later maak je direct meerdere lijstjes af. Met één klik voeg je het toe aan je foto en je kan zelfs afwisselen. 

Via Later plan ik posts voor Instagram in en pins voor Pinterest. Facebookposts plan ik liever via Facebook zelf in omdat daar meer mogelijkheden zijn. 

Later.com scheduling tool social media

www.later.com


Google Drive voor mijn marketingkalenders 

Post je af en toe iets op social media omdat je voelt dat het lang geleden is? Dat is eigenlijk niet goed, want elke post zou perfect binnen je marketingstrategie moeten passen. Je denkt er dus best goed over na, en een post die je snel even bedacht hebt, die biedt in de meeste gevallen geen of weinig waarde. 

Via Google Drive verzamel ik al mijn marketingkalenders voor klanten (via Excel Online). Het grote voordeel is dat je er eigenlijk overal ter wereld aan kan, en je klant kan ook gemakkelijk via het linkje de kalender raadplegen. 

www.google.be/drive/about.html

Canva for Work

Vroeger deed ik echt alles via Photoshop of InDesign maar via Canva gaat alles veel sneller. Ik heb een betalend account waardoor er meer mogelijkheden zijn.

Er zijn enkele voordelen: 

  1. Via Canva for Work kan je een brandkit maken per klant. Je kan de lettertypes uploaden en de kleurencodes ingeven. Zo hoef je nooit meer op zoek te gaan naar een bepaald lettertype of een kleur, en blijf je altijd met dezelfde branding werken. 
  2. Je krijgt via het for Work abonnement ook gratis beelden ter beschikking. Supergemakkelijk als je geen foto’s hebt of op zoek bent naar iets specifieks. 
  3. Voor mijn klanten heb ik een aantal vaste templates waarmee ik aan herkenbaarheid werk. Het enige wat ik nog moet doen is de juiste afbeelding in de template slepen en de tekst aanpassen.
  4. Je kan per klant meerdere foldertjes maken met foto’s. Zo hoef je nooit meer op zoek te gaan in je gigantische lijst aan foto’s. 

www.canva.com

Wat zijn jouw favoriete tools? 

Groetjes Elien 

Schrijf je in voor mijn gratis marketingtips

Pin it

4 favoriete tools voor freelancers
Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.