Baramuze – roof top bar in het hartje van Leuven

Baramuze M-museum Leuven

Houden jullie ook zoveel van deze prachtige, warme en zonnige dagen? Het is eigenlijk het eerste jaar dat ik niet op vakantie ga in de ‘zomervakantie’ maar waarom zou ik: het is echt zomer in België! Toch wil ik het liefste zoveel mogelijk van die zomer genieten want binnenkort is de zomer weer voorbij. En wat is er nu beter dan een roof top bar in het hartje van Leuven met een prachtig uitzicht, lekkere drankjes en hapjes en goede muziek? Als je enthousiast wordt na het lezen van de vorige zin, breng dan zeker een bezoekje aan Baramuze! Iedereen kent M Museum in Leuven, Baramuze is gesitueerd boven op het gebouw. De bar is geopend van 19/07 tot 19/08 en dat telkens van donderdag tot zondag. Je kan er regelmatig genieten van geweldige artiesten. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt? Ik zet het voor je op een rijtje!

Je hebt uiteraard wel een ticket nodig, maar die prijs valt echt goed mee. Je kan je ticket kopen aan het M-onthaal of online voor €12 en daarbij krijg je zowel toegang tot het museum als de bar vanaf 18:00 tot sluitingstijd (donderdag en zondag is dat 22:00, vrijdag en zaterdag is dat 24:00).

 

Wat je kan verwachten

Maar wat valt er nu exact te beleven in Baramuze? Op de website vind je een duidelijk overzicht van alle artiesten per dag. Ik heb er enkele gekozen waar ik persoonlijk graag zelf bij ben, maar je kan het volledige overzicht ook op de website vinden:  http://baramuze.be/events/. Mijn favorieten heb ik kort voor jullie samengevat!

Ed Carlsen

21.07.18 | 20:00 >< 21:00

Ed Carlsen is een Italiaanse componist die al zo’n 20 jaar meedraait in het wereldje én zijn eigen muziek maakt. Het gaat van klassieke muziek tot rock of zelfs reggae. Door zelf muziek te schrijven wil hij zijn eigen stijl ontwikkelen. En dat lukt hem zeker, zijn muziek spreekt een breed publiek aan! Volgens mij een echte must see. 

 

Baramuze

copyright-Johan-Jacobs

 

 

Warme Boekenavond met Mauro Pawlowski

26.07.18 | 20:00 >< 21:00

Boekenliefhebbers dit is er eentje voor jullie. Op 26 juli is er de Warme Boekenavond van Mauro Pawloski. Hij is muzikant maar daarnaast heeft hij ook een passie voor boeken. Als je ook zo’n passie hebt voor boeken dan is deze avond echt iets voor jou! Kom zijn passie voor boeken live ontdekken op 26 juli.

 

Pavlove + Ellen Steegen

27.07.18 | 20:00 >< 21:00

Pavlove is een Belgische indierock- en psychedelische pop-band. Als je fan bent van Tame Impala, Unknown Mortal Orchestra, Allah-Las, Temples en Mac DeMarco, dan ben je zeker fan van Pavlove! Heerlijk bij een zwoele zomeravond met een drankje in de hand terwijl je je laat meeslepen met de tunes van Pavlove!

 

Gwen Cresens Solo

28.07.18 | 20:00 >< 21:00

Ik heb het misschien nog nooit echt verteld, maar stiekem heb ik echt een liefde voor klassieke muziek en opera in het specifiek. Gwen Cresens solo is dus echt iets waar ik echt naar uitkijk! Gwen ontdekte haar liefde voor de accordeon en met die liefde ging ze dan zelf aan de slag. Ze ontwikkelde al soundtracks voor films, hoe leuk! Dus als je fan bent van klassieke muziek, jazz en balkan dan ben je best van de partij op 28 juli!

 

Esinam + Esohe Weyden

10.08.18 | 20:00 >< 21:00

Iets waar ik ook fan van ben is de typische Afrikaanse muziek. Esinam Dogbatse is van Ghana en die roots voel en hoor je in haar muziek, daarnaast is echt elke cultuur een inspiratiebron voor haar. Je kan haar het beste beschrijven als een one-woman-band. Esinam combineert moderne muziek met traditionele instrumenten zoals piano, fluit en natuurlijk haar eigen stem. Zin om muziek te ontdekken met als inspiratiebron verschillende culturen? Dan markeer je 10 augustus in je agenda!

 

 

Diamanda La Berge Dramm

18.08.18 | 20:00 >< 21:00

Zoals ik al had aangehaald is klassieke muziek echt iets waar ik zo van kan genieten. En een van mijn favoriete instrumenten is de viool! Diamanda La Berge Dramm is een jonge Nederlandse vrouw, ze won zelfs al de John Cage Award voor haar bijdrage aan nieuwe muziek. Meer recent won ze ook de Dutch Classical Talent Award (2018). Ben je ook zo benieuwd?  Kom dan eens langs op 18 augustus!

 

Baramuze M museum Leuven

 

 

Dit zijn slechts enkele van de artiesten, maar het lijstje zou anders veel te lang worden. 😉 Bekijk zeker eens het volledige overzicht op de website:  http://baramuze.be/events/. Ben je ook zo benieuwd? Kom dan zeker eens langs en laat me weten wie jouw favoriet is! See you there! 

 

Volg:
Elien
Elien

Elien is a Belgian freelancer, social media manager and content creator. She loves photography, healthy food, reading magazines and – of course – blogging and travelling ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.