fbpx

Belgische mode op z’n best: Signe Nature

SIgne Nature Belgische mode

Het is eindelijk april, en ik voel die lentekriebels al! Spijtig genoeg was het weer toch niet zo goed de afgelopen weken, maar de voorspelling ziet er goed uit: volgende week zo’n 22 graden! Ik kan niet wachten om elke dag weer kleedjes en rokjes te dragen. Om te vieren dat het lente is voeg ik alvast enkele musthaves toe aan mijn kleerkast. Jullie weten het ongetwijfeld al dat ik van Belgische mode hou. Ons klein Belgenlandje heeft een rijke geschiedenis als het op mode aankomt: er zijn zoveel verschillende getalenteerde designers en leuke merken, te veel om op te noemen! Vandaag deel ik een van mijn favoriete looks van het Belgische merk Signe Nature.

[one_half]

Signe Nature

Het Belgische Signe Nature werd in het begin van de jaren 2000 opgericht. Ze hebben meer dan 200 items voor de actieve maar modebewuste vrouw, die op zoek is naar kleding die haar actieve levensstijl benadrukt, zonder aan vrouwelijkheid en stijl in te boeten. Het merk maakt gebruik van natuurlijke en lichte stoffen zoals bijvoorbeeld linnen. Het is dan ook gekend om de aangename en zachte stofjes, afgewerkte designs en prachtige kleuren. Deze lente/ zomer zien we veel trendy prints terug, bloemenmotiefjes en prints van palmbomen. Helemaal zomer-proof dus! Bloemen zijn deze lente echt een grote trend én het is een van mijn persoonlijke favorietjes!

De lente brengt al die mooie kleurtjes met zich mee en ik kies ook vaker voor kleedjes/ rokjes. Deze keer koos ik voor een wit kleed van Signe Nature, uiteraard met bloemenprint. 😉 Niets is beter voor de lente dan een wit kleed met bloemetjes, toch? Ik combineerde het met mijn nude-kleurige schoenen van S. Oliver voor de perfecte lentelook. Uiteraard zijn er bepaalde lente trends die na het seizoen verdwijnen, maar één item blijft altijd in onze kast hangen, en dat is het bloemenkleedje. 😉  Een klassieker!

[/one_half] [one_half_last]Signe Nature Belgische mode [/one_half_last]

[one_half]Belgische mode [/one_half] [one_half_last]

Waarom voor Belgische mode kiezen

België heeft een lange geschiedenis op het vlak van mode. Het is dan ook geen verrassing dat De Antwerpse Zes (6 toonaangevende Belgische designers) in 1980 hun debuut maken op internationale modeshows. Waarom jij voor Belgische mode moet kiezen? Ik vertel je meer!

  • Eerst en vooral geloof ik dat het belangrijk is om lokale handel te steunen. Ik ga liever shoppen in kleine Belgische winkeltjes, dan bij grote ketens.
  • Daarnaast hou ik ook van kwaliteit. Ik geef liever iets meer uit voor een stuk van uitstekende kwaliteit. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.
  • Als laatste: Belgische mode heeft een goede reputatie. Ik hou van mijn land, België is gekend voor de talrijke designers en merken. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen, toch? [/one_half_last]

Belgische mode

Meer lezen over Belgische mode? Ik schreef al een artikel over duurzame Belgische mode, wat je hier kan lezen. Of lees het artikel over mijn favoriete winkels in Leuven.

Signature blogger

Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.