fbpx

Brabantia viert haar 100ste verjaardag met een herlancering van het iconische Patrice design

Brabantia Patrice Design 100 jaar

Je weet het misschien of niet, maar ik ben fan van bloemenpatronen. Mijn kleerkast hangt vol vrolijke bloemenjurkes en ook in mijn interieur komt het patroon steeds meer terug. Of het een verslaving is? Hmmm misschien, maar bloemen blijven toch altijd mooi dus zo slecht is deze verslaving nog niet! 🙂

Dit jaar herlanceert Brabantia het iconische Patrice design, waar ze vroeger zo bekend mee werden. Dit doen ze om hun 100ste verjaardag te vieren, met de collectie word je direct terug meegenomen in de tijd, zalig toch!

Fan van nieuwe vintage

Ik hoef het niet onder stoelen of banken te steken dat ik fan ben van nieuwe vintage. Het Patrice design is zo vrolijk en past perfect in een modern interieur. Het is fijn dat bepaalde prints terugkomen en dit seventies-icoon neemt ons zo mee terug in de tijd.

Brabantia is daarnaast gekend voor de uitstekende kwaliteit, je vindt er alles voor je keuken, huis en interieur. Ik heb er onlangs nog een wasmolen gevonden, in de webshop vind ik steeds de leukste items voor mijn interieur.

Brabantia Patrice design 100 jaar

De Patrice collectie: verjaardagsbloemen

In het jaar 1969 ontwierp Patricia van Uden het iconische Patrice, het patroon werd een echt jaren 70- symbool. Wist je dat de originele bloemen met de hand uit papier zijn geknipt? Hierdoor kreeg elk item een unieke handgemaakte uitstraling. En zo werd Patrice een van de meest gekende prints allertijden.

De collectie bestaat uit de volgende items:

 • Pedaalemmer newIcon 30 liter
 • Bo Touch Bin 11+23 liter.
 • Een broodtrommel met schuifdeksel
 • Een 1,4 liter voorraadbus

Ik mocht de Bo Touch Bin, de broodtrommel en de voorraadbus testen. Retro meets modern want ik toon jullie graag de items in een modern interieur. Mix & match is hier de boodschap, ik zie graag moderne interieurs met een retro twist dus deze collectie past hier perfect!

Brabantia Patrice Design 100 jaar 2

De voordelen

Zoals ik al zei is Brabantia gekend voor kwaliteit en dat merk ik ook aan deze collectie. De Bo Touch Bin bevat twee of zelfs drie aparte uitneembare compartimenten waardoor je gemakkelijk afval kan scheiden. Het deksel is ook enorm handig, met een enkele klik gaat de vuilbak open waardoor je niet aan het deksel moet trekken. Dat bespaart toch ook heel wat tijd! De broodtrommel en voorraadbus zijn ook tot in het detail afgewerkt.

Meer informatie nodig? Je ontdekt de volledige collectie op deze pagina:  https://www.brabantia.com/patrice

Benieuwd naar mijn andere artikels over interieuritems? Je vindt ze hier: http://www.littlelouvain.com/?s=interieur

* Ik heb deze collectie ontvangen om uit te testen. Toch werk ik enkel samen met merken waar ik volledig sta, slechts een klein deel van mijn blogs zijn samenwerkingen. Zo kan ik lezers steeds waarde blijven bieden.


Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Share:

2 Reacties

 1. Petra
  april 27, 2019 / 8:53 am

  Prachtig , de nieuwe collectie van brabantia . Ook super kwaliteit . Ben fan 👍

  • Elien
   Elien
   Auteur
   april 27, 2019 / 8:55 am

   Me too! De kwaliteit is super én de designs zijn altijd prachtig. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + acht =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.