Huidverzorging voor de gevoelige huid – deel 1

Sensitive skin skin care littlelouvain

De zomer is hier, heeerlijk! Dit weekend wordt het weer zo’n 30 graden in België en ik kan daar wel aan wennen. Mijn vrienden weten dat ik een zomer-type ben en het liefst zo warm mogelijk heb. Maar er is 1 ding wat ik echt niet leuk vind aan de zomer: mijn gevoelige rode en droge huid is dan nog droger. Toen ik dacht dat het niet erger meer kon deed de zomer er nog een schepje bovenop. Bedankt! Nee maar echt, ik heb de meest gevoelige huid en ik heb een lichte vorm van couperose. Er zijn kleine lijntjes en plekjes zichtbaar op mijn kaken. Nu denk je waarschijnlijk: dat is toch echt iets waar jij je niet voor moet schamen, maar ik bedek deze rode plekken toch liever… Daarom start ik een nieuwe serie op de blog: huidverzorging voor mijn gevoelige huid. Ik krijg er vaak vragen over en daarom kan ik in deze artikels mijn favoriete merken delen, maar ook nieuwe producten voor jullie testen.

Twee weekjes geleden ontdekte ik Instacosmetic, een webshop met meer dan 20.000 items. Ze hebben een groot aanbod aan allerlei categorieën zoals verzorging, cosmetica, alles voor dieren, producten voor mama’s en kindjes, natuurlijke supplementen etc. Het gamma is echt groot en ze hebben verschillende promoties iedere dag. Als je voor 16 uur bestelt op een werkdag, dan wordt je bestelling de volgende dag geleverd. Instacosmetic stuurde me 3 producten van La- Roche- Posay die ik voor jullie met veel plezier test.

 

La Roche-Posay

Je hebt de foto’s waarschijnlijk al op mijn Instagram of Facebook gezien, vorige week stond er een pakje van Instacosmetic voor de deur. In de doos zat als eerste de La Roche-Posay Lipikar Gel Lavant, wat een zachte en milde shower gel is speciaal voor de gevoelige huid! Het is zelfs geschikt voor kindjes omdat het niet prikt in de ogen. Gebruik het dagelijks en je huid zal je dankbaar zijn! Ik ben fan van de geur: echt fris en een zeer neutrale geur. Dit is eentje die ik zeker opnieuw zal aanschaffen! 

Daarnaast zat ook de La Roche-Posay Rosaliac AR Intense Crème in de doos. Dit was een van de producten waar ik super benieuwd naar was! Ik heb last van rode plekken in mijn gezicht en dit product is speciaal gemaakt om die roodheid te verminderen. Het bevat natuurlijke extracten zonder bewaarmiddelen of parabenen, alcohol en parfum. De crème is rijk aan polyfenolen en helpt de haarvaatjes te verkleinen en de wanden te versterken. Het bevat daarnaast ook Neurosensine, dit is een kalmerend bestanddeel die de huidreactiviteit vermindert. Je brengt de crème ’s morgens en ’s avonds aan en het biedt verkoeling en kalmeert de huid.

 

Huidverzorging gevoelige huid La Roche Posay
Huidverzorging gevoelige huid La roche posay

Nu vraag jij je waarschijnlijk af: werkt dat nu echt? Ik moet zeggen dat mijn huid echt gehydrateerd aanvoelt na gebruik, maar dat ik nog geen echte waarneembare verandering zie. Ik gebruik de crème nu bijna twee weken maar de huid moet wel wennen aan een product waardoor de periode te kort is om te oordelen. Wat ik wel erg fijn vind: de crème plakt en glimt niet én trekt snel in. Het is een zeer neutrale maar frisse geur en dat zorgt ook voor een aangenaam gevoel! Omdat ik jullie nog niet echt kan zeggen of mijn roodheid verminderd is hou ik jullie zeker op de hoogte! Volg me op Instagram (instagram.com/littlelouvain/) om op de hoogte te blijven van mijn huidverzorgings-avontuur! 🙂 Ik verwacht nu ook geen wonder, want ik heb gewoon echt een gevoelige huid en ik heb al leren leven met dit probleem. Als jij nog goede producten kent tegen couperose, laat het me dan zeker even weten!

En bedankt aan Instacosmetic om me de productjes te laten testen!

 

 

Volg:
Elien
Elien

Elien is a Belgian freelancer, social media manager and content creator. She loves photography, healthy food, reading magazines and – of course – blogging and travelling ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.