Het perfecte kunstwerk in een modern interieur

Het perfecte kunstwerk

 

Je hebt je woonkamer smaakvol en strak ingericht, maar je mist nog iets. Er zijn allerlei prullaria verkrijgbaar die je eventueel zou kunnen gebruiken om je interieur mee op te vrolijken, maar je zou ook een schilderij op kunnen hangen. Hiermee ben je in één keer klaar. Met een schilderij maak je een statement en je kunt daarnaast alle kanten op. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen bij het kiezen van  het perfecte schilderij.

Ga zorgvuldig te werk

Kies niet zomaar het eerste beste werk uit. Neem de tijd om goed na te denken over wat je wilt en bezoek verschillende websites, winkels en galerijen voordat je een keuze maakt. Zoals al eerder gezegd kan een schilderij je interieur afmaken en veel toevoegen, maar wanneer je de plank misslaat kan een schilderij ook een negatief effect hebben op de uitstraling van je woonkamer.

Wanneer je bereid bent om te investeren in een werk wat je mooi vindt, betekent dat waarschijnlijk dat je er voor een langere periode tegen aan moet kijken en dan moet het aanzicht je natuurlijk wel bevallen! Er zijn verschillende tools te vinden op het internet waarmee je het schilderij virtueel op kunt hangen. Wanneer je een werk gevonden hebt wat je mooi lijkt, maar niet zeker weet of het bij de rest van je interieur past, kun je zo’n online tool gebruiken. Zo kun je makkelijk zien of je de juiste keus maakt.

Combineer strak met strak

Een deel van de keus ligt bij je interieur. Ervan uitgaande dat je weet in welke stijl het schilderij komt te hangen. Bij een strak interieur is het mooi om het dezelfde stijl terug te laten komen in het schilderij. Kies in dit geval voor een werk met een moderne afbeelding en een minimalistische lijst. Je kunt kiezen voor een abstract schilderij. Abstracte schilderijen horen bij een moderne kunststroming en zullen dus nooit ouderwets overkomen. Zo zijn er meer stijlen die een moderne uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan popart. Deze werken zijn modern, alsmede humoristisch.

Mix & match

Het is iets minder voor de hand liggend, maar je kunt ook kiezen voor een romantisch of klassiek schilderij. Iets wat niet modern oogt kan ook werken in een minimalistisch interieur. Als je het goed doet voegt het zelfs extra veel toe! Een contrasterend werk is een eyecatcher, maar moet wel goed gecombineerd worden. Je kunt bijvoorbeeld een ouderwets ogend werk omlijsten met een mooie, strakke lijst. Daarnaast kun je je ook laten helpen door de kleuren van je woonruimte. Kies een werk wat qua stijl niet helemaal past, maar qua kleur wel. Zo wordt het een speelse eenheid. Dit geldt ook voor moderne schilderijen: je kunt een modern schilderij eruit laten springen door een felgekleurd werk op te hangen in een ruimte met eenvoudige kleuren. Andersom kan natuurlijk ook.

Het is belangrijk om je niet te laten leiden door trends, cliché’s en de mening van anderen. Kies iets wat jîj mooi vindt. Word je verliefd op een schilderij wat helemaal niet lijkt te passen bij je interieur? Laat je niet tegenhouden en gebruik bovenstaande tips. Wanneer je zeker weet dat je een werk echt mooi vindt, is het de juiste keus!

Follow:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.