Musthave haarverzorgingsproducten voor jouw beauty routine

Shampoo must haves

Vorig weekend genoot ik van wat me-time. Jezelf verzorgen is echt belangrijk, zeker in een maatschappij waar er steeds meer van ons wordt verwacht! Ik verzamelde mijn favoriete producten en liet alvast een warm badje met extra veel schuim lopen. Het was buiten zo’n 28 graden, wat warm voor een badje maar ach ja! Vorige week ontving ik 2 pakketjes met haarverzorgingsproducten, eentje van Nougthy en Serie Expert. Jullie weten dat ik af en toe enkele producten ontvang om iets over te schrijven. Ik accepteer zeker niet alles maar af en toe zit er toch eens iets fijn tussen! Vandaag vertel ik jullie wat ik echt van deze producten vind én of ik ze zou aanbevelen. Ready? Hier gaan we! 

– Disclaimer: deze producten zijn gratis ontvangen, maar ik deel altijd mijn eerlijke mening. Ook als het product echt niet werkt.

 

Noughty to the rescue

Vorige week mocht ik een grote paarse doos in ontvangst nemen. Op de doos stond in grote letters ‘do not open this box’. Oké er ontstond wel wat twijfel, maar ik kon niet met dit mysterie leven en besloot toch om de doos te openen. Jep, I’ve been naughty. Het was een grote verrassing toen ik de doos opende want die zat vol met productjes van het merk Noughty. Ik had hier nog nooit van gehoord maar de verpakking zag er echt al veelbelovend uit. Tijdens het openen van de doos hing er een lekkere geur in de kamer. Ik heb dus echt een zwak voor lekkere geuren en deze is hemels!

 

 

Noughty hair care
Noughty hair care

Ingrediënten

Al de producten van Noughty zijn 97% natuurlijk en bevatten geen slechte stoffen zoals sulfaten of parabenen. Deze stoffen kunnen namelijk voor irritatie zorgen. Maar die andere 3% dan, hoor ik je al denken… De overige 3% bevat onder andere bewaarmiddelen die ervoor zorgen dat het product een lange tijd blijft werken, emulgatoren die ervoor zorgen dat het mengsel stabiel blijft en de producten bevatten daarnaast ook een lekkere geur.

De belangrijkste ingrediënten zijn arganolie en shea boter. Arganolie: bevat essentiële vetzuren die de elasticiteit verhogen en pluizig haar bestrijden. Shea boter voedt dan weer het haar intensief. De perfecte combinatie dus!

 

Ik heb producten ontvangen van het To The Rescue gamma. Dit herstelt dof en beschadigd haar. Noughty beschrijft het zelf als ‘your knight in shining armour’ dat klinkt dus veelbelovend! Het pakketje bevatte de volgende producten:

  • To the Rescue Hair Treatment
  • Intensive Care Conditioner
  • To the Rescue Conditioner
  • To the Rescue Shampoo

De geur

Een van de grootste verrassingen: de geur. Alle producten bevatten Marokkaanse arganolie en amandelolie. Wanneer ik de doos opende keek ik al enorm uit naar een beetje me-time want de geur is aangenaam. Zelfs na het wassen bleef de geur nog lang in mijn haar hangen! Bij de meeste producten ruik je de geur niet meer na het wassen, wat eigenlijk echt spijtig is. De geur werkt zelfs een beetje verslavend, ik zou zo gewoon aan die potjes willen ruiken. 🙂

Het resultaat

Ik was in het begin niet zeker of de productjes wel werken omdat de shampoo niet echt schuimt. Het schuimt minder dan andere merken, daarom ging ik op onderzoek uit! Blijkbaar bevat Noughty geen sulfaten (SLS) wat vaak toegevoegd wordt aan shampoo om het extra te laten schuimen. Mijn tip: voeg héél veel water toe en bewaar de producten op kamertemperatuur, dan zullen ze wel genoeg schuimen. Veel mensen associëren schuim met een proper gevoel, maar eigenlijk heeft schuim totaal niets te maken met de werking van de producten. Noughty zal jouw haar dus ook een fris gevoel geven, maar de producten schuimen gewoon wat minder. Daarnaast zijn ze natuurlijk en bevatten ze geen slechte stoffen. Perfect, toch?

Volgens de website herstellen de producten het meest beschadigde haar. Ze bevatten namelijk shea boter en arganolie. Mijn haar is heel droog én ik gebruik vaak een stijltang waardoor ik zeker wel wat extra verzorging kan gebruiken. De producten doen echt wat ze beloven en ik kan mijn haar gemakkelijk kammen na gebruik. Mijn haar voelt enorm zacht aan en ruikt ook hemels! De shampoo heeft zelfs een prijs gewonnen tijdens de International Beauty Awards in 2017, en ik begrijp wel waarom. Zou ik de producten opnieuw kopen? zeker en vast, het is een aanrader! 

 

Meer informatie: noughtyhaircare.co.uk/collections/to-the-rescue

 

 

Curl Contour Serie Expert
Curl Contour Serie Expert

L’oréal Curl Contour: the comeback van krullen

Het volgende pakketje was er eentje van L’oréal. Dit pakket bevatte 3 producten van het Curl Contour gamma. Ik ben altijd benieuwd als iets van L’oréal voor de deur staat… Steil haar is de laatste jaren helemaal in maar krullen maken volgens L’oréal weer helemaal een comeback. Zelf heb ik ook licht krullend haar dus ik was uiteraard heel benieuwd om de productjes te testen! Curl Contour is ontwikkeld voor wavy en krullend haar. De nieuwe formule (olie micro-emulsie) zou het haar voeden.

In het pakketje zaten de volgende drie producten van het Curl Contour gamma:

  • Curl-defining nourishing shampoo
  • Nourishing and enhancing masque for curly hair
  • Nourishing and defining cream for curly hair.

Ingrediënten

De producten van Curl Contour bevatten twee belangrijke ingrediënten: glycerine en incell. Glycerine geeft elke krul een schitterende definitie en incell zorgt dan weer voor een intensieve voeding want het dringt diep door in het haar.

Resultaten

Het eerste waar ik echt op let is de geur. Chemische geurtjes laat ik liever aan me voorbij gaan, maar de geur van deze producten is echt heel fris en aangenaam.

Ik ben misschien niet de perfecte proefpersoon omdat ik niet echt zeer krullend haar heb. Ik kan dus niet zeggen of de shampoo elke krul individueel voedt én niet zwaar maakt. Wat ik wel kan zeggen is dat ik de producten wel graag gebruik en dat ze mijn haar zacht maken. Als je zelf krullend haar hebt, dan zou ik het toch eens proberen!

Alle producten zijn beschikbaar in een van de professionele salons van L’oréal.

 

Meer informatie: lorealprofessionnel.be/be-nl/haarverzorging/curl-contour/

 

Littlelouvain

Volg:
Elien
Elien

Elien is a Belgian freelancer, social media manager and content creator. She loves photography, healthy food, reading magazines and – of course – blogging and travelling ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.