fbpx

Mijn bureau-musthaves als freelancer

2019 staat voor de deur, wat vliegt de tijd! Ik weet het nog goed, dat ene moment in september 2017 toen ik een belangrijke beslissing nam. De beslissing om freelancer te worden. En eerlijk? Lang heb ik niet getwijfeld want ik had de steun van mijn vriend en ouders + stiekem wist ik dat dit echt iets voor mij is.  Een tijdje geleden vertelde ik je al over mijn cozy werkplaats (lees het artikel hier), ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en heeft dit plaatsje een grondige upgrade gekregen. Vandaag vertel ik je daarom met veel plezier over mijn bureau- musthaves als freelancer!

Mijn items als Apple fan

Ik ben een rasechte Apple fan. Waarom? Omdat het écht handig is, alles synchroniseert automatisch en ik kan op die manier via Icloud ook aan al mijn bestanden. Onlangs kocht ik een Mac want mijn Macbook Air laptop is heel handig op afspraak maar minder handig om foto’s te bewerken. Het grote scherm van mijn Mac is enorm handig, zeker als je social media posts moet inplannen, teksten moet nalezen en foto’s moet bewerken.

Apps op de iPhone voor productiviteit - online marketing

Naast mijn Mac en Macbook Air kan ik niet zonder mijn iPhone. Ik volg de social media posts van mijn klanten op, ik zit er uren zelf op om mijn Instagram te checken en heb allerlei handige apps waarmee ik georganiseerd blijf. Het zijn stuk voor stuk apps die bijdragen aan mijn productiviteit en die ik echt vaak gebruik.

Mijn favoriete iPhone apps

  • Wunderlist: hier maak ik per klant een lijstje aan van to do’s. Je kan deadlines toevoegen en ze afvinken als je klaar bent met de taak. Het handige: je kan ook lijstjes delen met anderen, leuk als je met meerdere freelancers of collega’s aan één taak of klant werkt.
  • StoryArt: een aanrader als je Instagram Stories beter wilt inzetten. Met deze app maak je de mooiste lay-outs voor je Stories, sommige templates zijn betalend en andere kosten je slechts een klein bedrag. Je krijgt direct verschillende lay-outs per thema, simpel én zo snel!
  • BlueTens: dit is geen app voor je productiviteit, of toch wel? 🙂 BlueTens is een app die verbinding maakt met een BlueTens apparaatje, zo’n stickers die je op je lichaam plakt om spanning te verlichten. Het is een elektrostimulator en je kan kiezen uit verschillende programma’s: bij spierpijn, nekpijn, na het sporten etc. Omdat ik als freelancer echt superveel achter de laptop of computer zit en ‘s avonds door werk vanuit de zetel, krijg ik al snel last van rug-en nekklachten. Deze app verlicht alles, heerlijk!
  • Last but not least: Adobe Lightroom. Als fotograaf bewerk ik al mijn foto’s via Lightroom en het is gewoon superhandig dat er ook een app voor de iPhone is. Oh ja: als je op zoek bent naar handige fotografietips, dan is https://www.fotografille.nl/categorie/tips the place to be. Ik volg zoveel verschillende fotografieblogs, altijd interessant én je leert altijd wel iets bij.

Notitieboekjes in overvloed

Als freelancer heb ik naast mijn computer, camera en iPhone ook gewoon echt veel notitieboekjes en zo’n desk planner. Hier noteer ik kleine dingen, terwijl ik een groot overzicht heb via mijn agenda op mijn laptop. Maar het is af en toe gewoon leuk om iets op papier te noteren, toch? 🙂

Gezellige musthaves

Ik werk als freelancer van thuis uit, en ik heb geen contact met collega’s (alleen als ik op de baan ben voor afspraken) daardoor maak ik het graag extra gezellig. Ik ben enorme fan van kaarsen en ik steek er elke dag wel een paar aan, zowel in de zomer als in de winter. 🙂 Ik geloof ook echt dat gezelligheid goed is voor de productiviteit, als je niet afgeleid bent.

Dit zijn mijn meest belangrijke musthaves als freelancer. Nog vragen? Stuur me zeker een mailtje naar littlelouvain@gmail.com

Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.