fbpx

Self: 100% natuurlijk, dierproefvrij & vegan huidverzorgingsmerk

Natural and vegan skin care

Yes! Deze week mogen we weer van een extra lang weekend genieten in België. Het is vandaag een feestdag en dit is hét perfecte moment voor wat me-time. Vul een warm bad, verzamel jouw favoriete beautyproductjes en maak het extra gezellig met een aantal kaarsjes en je favoriete magazine. Als je op dit moment naar buiten kijkt zie je een sombere dag dus dit is het perfecte excuus! Het is zo belangrijk om af en toe wat tijd voor jezelf te nemen. In onze drukke maatschappij zijn we continu aan het presteren en stress kan een negatieve impact hebben op je lichaam/ gezondheid. Daarom plan ik vandaag wat me-time in met mijn favoriete huidverzorgingsmerk (en op en top Belgisch!) Self! Dit merk is dus 100% Belgisch, natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Als er één ding is waar ik trots op ben, dan is het wel onze Belgische beautyproducten. Tijd om je meer te vertellen over Self!

Het verhaal achter Self

Isabelle is de straffe madam achter Self en ze is met één belangrijke reden van start gegaan met het merk. Haar dochter heeft last van een moeilijke huid, daarom ging Isabelle op zoek naar het perfecte huidverzorgingsproduct dat doet wat het belooft en daarnaast ook nog eens goed is voor de huid. Na tal van valse beloftes besloot ze om zelf haar eigen lijn van natuurlijke producten op de markt te brengen. Na veel research is Self dan geboren. Isabelle heeft met haar merk al een grote groep mensen geholpen die last hebben van een moeilijke/ probleemhuid. Natuurlijk ben ik daar heel blij om want zelf heb ik ook last van een moeilijke en gevoelige huid!

100% natuurlijk huidverzorgingsmerk

Ik vind het belangrijk om te weten wat ik op mijn huid smeer. Je hoort het steeds vaker dat veel make-up en huidverzorgingsproducten chemische ingrediënten bevatten. Deze zijn echt slecht voor je gezondheid/ lichaam en daarom ben ik me meer gaan verdiepen in natuurlijke en vegan verzorging. Self is een van die natuurlijke merken en daarnaast ook nog eens 100% Belgisch! Ik vind het belangrijk om lokale ondernemers te steunen dus dat is alleen maar een pluspunt. Naast dat het natuurlijk is, is het ook vegan en  dierproefvrij. Om de term ‘vegan’ te verdienen mag een merk geen ingrediënten bevatten die van dieren afkomstig zijn (denk bijvoorbeeld aan bijenwas, honing en bepaalde lipiden). Hoog tijd om eens naar de lijst van ingrediënten te kijken!

[one_half]Natural skin care brand[/one_half][one_half_last]Natural skin care brand[/one_half_last]

Natuurlijke ingrediënten

Self bevat geen parabenen, geen artificiële kleuren of geuren en geen chemische bestanddelen. Het is dus 100% natuurlijk, goed voor de omgeving en dierproefvrij. De producten zijn ook geschikt voor baby’s en kindjes, zwangere vrouwen en mensen met een gevoelige/ probleemhuid. Zoals je misschien al weet heb ik een lichte vorm van couperose (gesprongen bloedvaatjes). Daardoor mag ik bijvoorbeeld niet lang in de zon zitten en reageer ik slecht op make-up en huidverzorgingsproducten. Mijn huid is extra gevoelig en daarom gebruik ik enkel een milde reiniging en dag/ nachtcrème. Die van Self is hiervoor echt geschikt! Het is een van de enige merken waar mijn huid niet slecht op reageert en die de huid kalmeert.

Nog een pluspunt: de geur is zo lekker fris! In het begin was dit wat wennen, maar nu ben ik echt verslaafd aan dit lekker geurtje.

Lijst van de meest voorkomende ingrediënten:

  • Kokosnootolie: Dit helpt tegen ontstekingen, beschermt de huid tegen vrije radicalen en hyrateert en voedt de huid.
  • Macadamia: Macadamia bevat vitamine A, B en E en verschillende mineralen. Het vermindert fijne lijntje en gaat de strijd aan met huidveroudering.
  • Argan olie: Een van de ingrediënten met een grote dosis antioxidanten. Het bevat vitamine E en herstelt/ beschermt de huid tegen droogheid.
  •   Shea boter: Shea boter bevat vitamine A, D en E. Het bevordert de elasticiteit van de huid, bevat UV bescherming en stimuleert de productie van cellen.
  • Aloe vera: Aloe vera is goed tegen acne, het heeft een kalmerend en hydraterend effect en helpt ook bij het genezen van de huid.

Al de ingrediënten kunnen hier teruggevonden worden: naturalself.eu/nl/ingredienten

Ik ben een grote fan van Self! Wil je meer weten over dit merk? Bekijk dan zeker eens de website:  naturalself.eu/nl Of volg Isabelle op  Facebook of Instagram.

Signature blogger

Natural skin care brand

Wil je meer lezen over reviews? Al mijn beauty reviews vind je hier: littlelouvain.com/nl/category/beauty/

Littlelouvain

Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.