Duurzame mode & lifestyle bij De Nieuwe Natie

De Nieuwe Natie

Duurzame mode is hot op dit moment! Ikzelf steun ook liever lokale winkels en vind de grote ketens eigenlijk maar niets. Belgische mode is helemaal mijn ding! Toch moet ik zeggen dat duurzame mode vaak het woord ‘saai’ opgeplakt krijgt. Deze week mocht ik aanwezig zijn tijdens een event bij De Nieuwe Natie. Moest je niet weten wat dit concept juist inhoudt, ik leg je het uit. De Nieuwe Natie geeft creatieve ondernemers de kans om hun werk te tonen in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Eigenlijk kan je het vergelijken met een pop-up winkel waar ondernemers voor een bepaalde periode een eigen hoekje krijgen. Denk jij dat duurzame mode saai is? Ga dan zeker eens langs, want ik kan je verzekeren dat deze ondernemers bewijzen dat hier niets saai aan is, duurzaam kan ook luxueus zijn. Tijd om de verschillende ondernemers aan je voor te stellen.

Eerst gingen we Ms. Bay ontdekken: een merk van accessoires waarbij gebruik gemaakt wordt van zalmleer. Zalmleer? Say what? Jep, je hoort het goed! De toffe madam achter het merk vertelde me trouwens dat mensen eigenlijk best benieuwd zijn en graag eens ruiken aan de items. En neen, de items ruiken echt niet naar vis. 😉 Ms. Bay recycleert de huid van zalm, de items worden gemaakt in India met Fairtrade certificaat.

Wist je trouwens dat zalmhuid gewoon weggesmeten wordt en dat slechts 1 procent gerecyleerd wordt? Zalmleer kan ook in een veel milieuvriendelijkere manier gemaakt worden dan de types leer die wij kennen. Need I say more? Ik ben alvast fan!

ms-bay.com

Ms Bay

Heb je al gehoord van Bali Beach? Ik had er echt al zoveel goeds over gehoord en donderdag kon ik het merk dan eindelijk ontdekken! het verhaal begon toen 2 mensen verliefd werden op Bali. Ze gingen van start met een concept store in Knokke om hun liefde te delen met klanten. Nu bieden ze een totaalconcept met mode, lifestyle en cosmetica.

Ik heb Bali Beach eigenlijk voor het eerst ontdekt toen hun lekkere Bali Beach Frops (fruitijsjes) volop in het nieuws kwamen. Ze verschenen echt overal: in de pers én op Instagram. Hoe kan het ook anders: ze zijn gluten- en lactosevrij, bevatten geen vet én zijn laag in calorieën. Dat klinkt toch al geweldig? Nu heeft Bali Beach ook recycleerbare shopping bags op de markt gebracht! Bali is natuurlijk gekend voor het prachtige landschap, de adembenemende uitzichten én de stranden. Maar die populaire stranden zijn ook vervuild door de toeristen. Bali Beach wil een steentje bijdragen aan dit probleem en helpt zo om de plastic afvalberg op die prachtige stranden te verminderen.

Bali Beach heeft een ruim assortiment aan cosmetica, T-shirts- tassen etc. Alle items zijn handgemaakt in Bali, een perfect souvenirtje toch? En je helpt ook nog eens bij het verminderen van de afvalberg!

balibeach.be

Bali beach
Maison Muses

ophelialingerie.beannarosamoschouti.com

Ophelia Lingerie en AR.M

 

Toen ik het gebouw binnenging, trok Ketura direct mijn aandacht. Jennique Ketura is het creatieve brein achter het merk. De collectie is tijdloos en bestaat uit typische Afrikaanse prints. Je vindt er onder andere jasjes, kleedjes, rokken en accessoires. De jeansjasjes zijn echt prachtig, helemaal mijn ding. Jennique wil met haar merk wat meer kleur brengen in de Antwerpse straten. En terecht, ik vind dat we allemaal wat meer kleur zouden moeten dragen. Dat maakt het leven veel mooier en je wordt er blij van! Wat hebben we nog meer nodig?

Daarnaast mocht ik ook het werk van Hygge ontdekken, een shop voor de kleinsten onder ons. Wat een lieve dingen! Als er ooit kindjes komen, dan weet ik zeker en vast waar ik leuke spulletjes vind. We mochten ook de meest ecologische jeans ter wereld ontdekken van Hnst en heerlijke snoepjes kopen bij Candy Factory. Daar vertel ik jullie binnenkort meer over. Dank aan Isabelle van De Hovre pr voor de uitnodiging!

 

Signature blogger

De Nieuwe Natie

 

 

Volg:
Elien
Elien

Elien is a Belgian freelancer, social media manager and content creator. She loves photography, healthy food, reading magazines and – of course – blogging and travelling ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Facebook

5 Reacties

 1. februari 25, 2018 / 6:00 pm

  Ik wist helemaal niet dat zalmleder bestond! Goed dat er dan toch nog iets van de huid gemaakt wordt en dat het niet gewoon bij het afval terechtkomt.

  • Elien
   Elien
   Auteur
   februari 25, 2018 / 6:05 pm

   Ik wist dit dus ook niet… Het ziet er ook prachtig uit, ik ben fan!

  • Elien
   Elien
   Auteur
   februari 25, 2018 / 6:44 pm

   Ja is het echt! Ik heb zoveel nieuwe merken leren kennen. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.