fbpx

Er is meer dan Instagram alleen: op welke kanalen/ vormen van marketing kan je als bedrijf best focussen?

Er is meer dan Instagram_ welke social media kanalen moet je inzetten_

De workshops over Instagram schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Oké ergens begrijp ik het wel, Instagram is hét kanaal van het moment maar nu lijkt het alsof alle bedrijven sterk op dit kanaal zouden moeten focussen. Volgens mij is dat een grote fout, want er is veel meer dan Instagram alleen waar veel workshops niet dieper op ingaan. 

Ik wil juist een totaalaanpak bieden en ondernemers meer leren over online marketing van A tot Z. Dat neemt inderdaad wat meer tijd in beslag, maar dan weet je wel exact wat de mogelijkheden zijn. 

Wie is jouw doelgroep en op welke kanalen zijn zij actief_

Waar is jouw doelgroep actief? 

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: op welke kanalen is mijn doelgroep actief? En naar wie richt ik me juist? 

Dat lijkt misschien moeilijk, daarom kan je best een brainstormsessie houden met de medewerkers van jouw bedrijf, samen sta je veel sterker. Een onderzoek uitvoeren bij de doelgroep kan ook helpen, vraag in een enquête naar hun online zichtbaarheid, dat kan heel wat relevante inzichten opleveren. 

Meer dan Instagram

Tijdens een brainstormsessie lijst je alle kanalen op. Er zijn misschien zaken of vormen van marketing waar je hiervoor nog nooit aan gedacht hebt. Breng de Touch Points in kaart, dit zijn alle punten waar je mogelijk in contact komt met jouw doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende mogelijke Touch Points:

  • E-mailmarketing: het belang hiervan legde ik al uit in dit artikel. 
  • Public relations
  • Social media: Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter, LinkedIn (…) 
  • Advertenties (Google Adwords of Social Advertising) 
  • Een loyalty programma naar trouwe klanten toe 
  • De website
  • Forums/ online magazines 
  • Apps
  • Zoekmachines (SEO)
  • Blogs 

Cross media marketing 

Als je bepaalt hebt waar jouw doelgroepen actief zijn, dan is het tijd om de kanalen echt actief in te zetten. Je moet echt niet op alles actief zijn, hoe meer kanalen, hoe meer onderhoud én dan kan het zijn dat je bepaalde kanalen wat verwaarloost. Belangrijk: als je écht wilt groeien op online vlak, dan moet je de kanalen actief onderhouden. 

Kijk eens naar grote merken zoals Coca Cola, H&M, (…). Zij hebben één ding gemeenschappelijk: al hun kanalen zijn mooi op elkaar afgestemd en daardoor versterken ze elkaar. Zorg ervoor dat alle kanalen aan elkaar gelinkt zijn en dat (potentiële) klanten zich gemakkelijk van het ene kanaal naar het andere kunnen begeven. 

Ook content is belangrijk

Voor bedrijven wordt het steeds moeilijker om op te vallen in de grote massa. Consumenten worden elke dag overladen met commerciële boodschappen en reclame voelt allesbehalve echt aan. Hoe kan je dan als bedrijf wel opvallen tussen die boodschappen? 

Door authentiek te blijven, waarde te bieden en echt interactie aan te gaan met klanten. Niet alleen die pure verkoopstrategie (daar is niemand naar op zoek) maar echt overkomen en een persoonlijke band opbouwen. 

Je kan dan nog actief zijn op al deze kanalen, als de content niet goed is dan zal het waarschijnlijk ook geen sales opleveren. Ik geef mijn klanten altijd het advies om te investeren in beeldmateriaal en goede teksten. Bij een aantal van mijn klanten ga ik om de zoveel maanden langs voor een bedrijfsshoot (meer informatie vind je hier), waar we de identiteit van het bedrijf benadrukken. We nemen zowel foto’s van de producten als van het team, want consumenten vinden het extra fijn om de mensen achter het merk te zien.

Social media moet sociaal zijn, als ik de content op de marketingkalender inplan dan houd ik rekening met een bepaald evenwicht tussen persoonlijk en commercieel. Dat is super belangrijk anno 2019, waar consumenten reclame echt beu zijn. 

Advies nodig over jouw online marketing? 

Omdat ik ondernemers meer wil leren over het volledige plaatje, organiseer ik workshops op locatie of hier in Kampenhout. Op voorhand stemmen we af waar we tijdens de workshops op willen focussen (nee, niet alleen Instagram :-)) Want er is echt zoveel meer… Contacteer me en dan stuur ik je geheel vrijblijvend informatie door: littlelouvain@gmail.com

Download mijn gratis Pinterest e-book


Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hi!

Stuur me een berichtje via WhatsApp of neem contact met me op via mail: elien@littlelouvain.com

× Heb je vragen voor mij?