fbpx

Kleur in elk hoekje van de tuin – chrysanten van Belgian Mums

Chrysanten Belgian Mums Gediflora

Kleur is voor mij onlosmakelijk verbonden met geluk. Ik ben nooit een wintertype geweest en zal dat ook nooit worden. Het is een kille, koude periode waar ik liefst zo snel mogelijk door ben (al duren die winters soms toch zooooo lang hier in België, misschien toch maar een vakantie boeken.) 

Mijn liefde voor bloemen, planten en al dat groen heb ik van mijn papa meegekregen. Ik zit dan misschien vooral binnen voor mijn job, maar mijn bureau heeft toch zicht op de tuin 🙂 En in de herfst hou ik liefst dat zomergevoel nog zo lang mogelijk vast met herfsttoppers zoals Chrysanten. 

Chrysanten Belgian Mums Gediflora (2)

Ontdek wat kleur in elke hoek 

Het fijne aan de chrysanten van Belgian Mums van Gediflora: je hebt ze letterlijk in alle kleuren van de regenboog en in verschillende formaten. Of je ze nu binnen of buiten zet, het brengt toch altijd wat extra kleur in je leven. 

We hebben er een tiental in de tuin staan, verspreid over de verschillende hoeken van de tuin. Een aantal op ons kleurrijk tafeltje, eentje aan de deur, in de loungehoek en aan de zwemvijver. We hebben gekozen voor een mix van kleuren en formaten en zo ontdek je steeds opnieuw een ander kleurtje tijdens een wandeling in de tuin. Heerlijk! 

Chrysanten Belgian Mums Gediflora (1)

Onderhoud van chrysanten

Ik moet toegeven dat ik vroeger spijtig genoeg nooit echt groene vingers had, en planten binnen in huis durfden wel eens te sterven. 🙂 Vreemd toch, want ik ben echt een plantenliefhebber in hart en nieren. De laatste jaren is er gelukkig veel vooruitgang en het liefste zet ik heel de woonkamer vol groen!

Gelukkig is het onderhoud van chrysanten kinderspel en hebben ze bij Belgian Mums heel wat tips en tricks: 

(1) Je koopt ze best begin september: zo heb je er heel lang plezier aan. De bloeiperiode van de meeste Mums start namelijk in september, en op die manier kan je nog lang genieten van een mooie nazomer en vooral ook een kleurrijke tuin of terras.

(2) Wil je zeker zijn dat de kleuren helemaal jouw ding zijn? Koop dan een plant waarvan de eerste bloemetjes al open zijn. Dan heb je zekerheid!

(3) Stiekem zijn het echte zonnekloppers, je zet ze dus oftewel bij het raam binnen of toch ergens in de zon buiten.

(4) Maar…. ze houden absoluut niet van regen en wind,  wat ik kan begrijpen. 🙂 Zet ze dus ergens beschut. Bij vriesweer zet je de planten wel best binnen.

(5) Chrysanten kunnen de droogte verdragen, toch geef je ze best elke dag water. Zorg er wel voor dat het water niet blijft staan onderaan in de pot, want te nat is ook niet goed.

(6) De kleintjes zijn ideaal voor binnen, maar je zet ze toch best even buiten tot de bloemetjes opengaan, dan mag je ze gerust terug naar binnen verplaatsen.

Van zodra het gaat vriezen zet ik ze binnen, maar nu staan ze te pronken in onze tuin! 

Chrysanten Belgian Mums Gediflora (5)

En dat was het! Easy peasy dus. En…. wist je trouwens dat Belgian Mums ook chrysantenbier verkoopt? Ik ben geen bierdrinker en ik wist absoluut niet dat dit bestond maar toegegeven: dit is wel echt kei lekker!

* Ik heb deze ontvangen, maar ik werk enkel samen met bedrijven waar ik volledig achter sta. Als rasecht bloemenmeisje en plantenliefhebber is dit voor mij een supermooie samenwerking.

Veel liefs
Elien

Chrysanten Belgian Mums Gediflora (6)
Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.