fbpx

Mijn leestips voor ondernemende vrouwen

Mijn boekentips voor ondernemende vrouwen

Ik ben een echte boekenwurm. Mijn liefde voor boeken kreeg ik mee van mijn grootouders, zij verslinden boeken én hun grote boekenkast zit vol interessante lectuur. De laatste jaren lees ik vooral boeken van ondernemende vrouwen en boeken over online marketing. Het is geweldig dat steeds meer vrouwen de stap zetten en anderen inspireren met al die verhalen. #vrouwenpower is hier wel op haar plaats! 😉 Omdat ik regelmatig vragen krijg over mijn favoriet leesvoer bundel ik al mijn leestips vandaag op de blog!

Sophia Amoruso Girlboss

#Girlboss – Sophia Amoruso

Laat ik maar direct beginnen met mijn topfavoriet, #girlboss van Sophia Amoruso. Dit boek kreeg ik van de lieve Isabelle van SELF en het is een aanrader. Of je nu in een bedrijf werkt of graag zelf wil ondernemen, het boek is er voor elke #girlboss! In haar tienerjaren wist Sophie niet goed waar ze goed in is of wat ze wou doen met haar leven. Ze nam de ene na de andere- soms vreselijke job- aan want een girlboss moet nu eenmaal geld verdienen. 🙂

Veel baantjes later wist ze nog niet wat ze met haar leven wou doen, tot ze voor het eerst een kledingstuk online verkocht. Nu is Sophia CEO van Nasty Gal, een kledingbedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en zo’n 350 mensen in dienst.

Het verhaal is eigenlijk zo herkenbaar. Ik wil zelf ondernemen en ik wist op vroege leeftijd dat ik niet voor een baas wil werken. Maar zo’n traject afleggen als zelfstandige dat gebeurt met vallen en opstaan. Je maakt fouten maar stap voor stap kom je weer wat dichter bij je doel. Sophia leert ons dat iedereen iets kan bereiken, zo lang je er zelf in gelooft. Geloof in jezelf en laat je vooral niet de les spellen door anderen. – beschikaar op Bol.com

Bossy magazine voor ondernemende vrouwen

Bossy magazine

Geen boek, maar dit magazine verdient ook een plaatsje in mijn top leesvoer. Dorien Camps is de straffe madam achter het magazine. Een magazine voor ondernemende vrouwen, dat ontbrak er nog in België. Et voilà, Dorien bracht het allereerste Belgische magazine voor ondernemende vrouwen uit. En ik zal het direct maar toegeven: ik heb nog nooit zo geconcentreerd en vol interesse een magazine in één keer uitgelezen. De standaard magazines staan vol met zever, maar dit magazine biedt echt zoveel relevante inzichten. Knap werk! – https://wearebossy.be/magazine/

Babe, you got this –
Emilie Sobels, Martje Haverkamp

Van een meisje met dromen naar een vrouw met succes. Dit is het zinnetje op de kaft, een zinnetje waar denk ik veel vrouwen zich in kunnen vinden. We dromen op jonge leeftijd van succes en willen onze dromen achterna gaan, maar hoe doe je dat? Je leert al doende, fouten maken is oké, het is menselijk. In Babe, You got this, lees je meer over de succesverhalen én misstappen van 23 ambitieuze vrouwen. Interessant leesvoer en het moedigt je aan om er weer voor de volle 100% tegenaan te gaan! – beschikbaar op Bol.com

Capture your style Aimee Song

Capture your Style – Aimee Song

Met meer dan 5 miljoen volgers op Instagram kunnen we gerust zeggen dat Aimee Song een echte Instagram-expert is. Instagram is echt het kanaal van de toekomst, dat zie je ook aan al die bloggers en influencers die er full time mee bezig zijn. Ja er valt dus echt geld mee te verdienen. 🙂 Aimee Song vertelt je in dit boek hoe je de perfecte Instagram-foto maakt en hoe je consistentie krijgt in je feed (al je foto’s op Instagram samen). Want Instagram is een visueel kanaal én ideaal om mooie foto’s te tonen. – Beschikbaar op Bol.com

De Starbucks Strategie Joseph michelli

De Starbucks Strategie- Joseph Michelli

Ik kijk enorm op naar grote bedrijven die goed zijn in klanttevredenheid. Starbucks is daar het perfecte voorbeeld van, mensen gaan er terug voor die ‘koffiebelevenis’. Een boek over de strategie van Starbucks, daar zeg ik dus geen nee tegen. 🙂 Misschien geen boek geschreven door een ondernemende vrouw, maar een echte aanrader! – Beschikbaar op Bol.com

How cool brands stay hot joeri van den bergh

How Cool Brands Stay Hot – Joeri Van Den Bergh

Dit is één van de eerste boeken rond branding dat ik kocht. De kaft sprak me aan en trok direct mijn aandacht. Het boek gaat over generatie Y, ook wel de millenials, iedereen geboren tussen ongeveer 1982-2001. Het is een kritische generatie, hoe blijf je dan als merk ‘hot’? Op die vraag geeft Joeri Van Den Bergh een antwoord. Een aanrader! – Beschikbaar op Bol.com

Online marketing boeken

Naast boeken van ondernemende vrouwen en mannen lees ik ook heel wat online marketing boeken. Alles verandert zo snel en ik blijf dus graag wat up to date. Ik lees graag boeken van mensen die oprecht zijn, en zelf alles testen wat ze beweren. Nee dus geen marketing guru’s die je vertellen hoe je zo snel mogelijk een miljoen kan maken of hoe je NU gelukkiger kan worden. Maar boeken waar je echt iets uit leert. 🙂

Mijn favorieten:

  • Handboek voor grafisch design en nieuwe Media van David Dabner, Sandra Stewart en Abbie Vickress.
  • Adobe InDesign
  • Google Marketing van Mark Jansen. Eerder een dun boekje maar zeker interessant.
  • Like My Like van Hannes Coudenys.

Op mijn wishlist

Boeken die ik zeker nog wil lezen? Life-Changing Magic of Not Giving a F**K, en de volgende boeken: https://www.bol.com/nl/u/girlboss-boeken-voor-en-door-ambitieuze-vrouwen/59d49e65b9725c136096d3dd/

Heb jij nog aanbevelingen? Boeken die we echt eens moeten lezen? Let me know, deel ze zeker onder dit artikel!

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief

* indicates required

Kruis dit vakje aan

Uitschrijven kan op elk moment

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.