leuke achtergronden voor Instagram-waardige foto’s

Product photography

Productfotografie is echt een van mijn favoriete dingen. Als bedrijf kan je een mooie website hebben, maar zonder goede foto’s ben je eigenlijk niets. Fotografie verkoopt! Dan heb ik het niet enkel over de aantrekkelijkheid van foto’s, maar als bedrijf is het gewoon ook belangrijk om goede foto’s te hebben die jouw producten echt in de verf zetten. Ben je op zoek naar leuke achtergronden voor productfotografie? Er bestaan héél veel van die ‘kant en klare’ lightboxes, een soort van draagbare studio met lampen en achtergronden. Maar waarom zou je nu geld geven aan iets wat je ook gewoon thuis hebt liggen? Het geheim van een goede productfoto is echt wel de achtergrond! Vandaag deel ik mijn favoriete achtergronden, en dit allemaal onder de €25!

Textiel

Met textiel kan je zoveel kanten op, daarom is het een van mijn persoonlijke favorieten. Ga eens langs in een of andere interieurwinkel (H&M home biedt goedkopere alternatieven). Zoek jouw favoriete tafellakens, kussenhoezen of dekentjes uit. Mijn favoriet is deze witte kussensloop met bloemen. Deze vond ik bij H&M home en dat voor slechts €9,99. Op de website vond ik een gelijkaardige kussensloop. Perfect om wat textuur toe te voegen aan foto’s!

Andere zaken die ik ook vaak gebruik:

 • Een kussen is perfect om wat gezelligheid toe te voegen. Ik combineer vaak verschillende kussens om de perfecte achtergrond voor mijn foto’s te creëren.
 • Iedereen kent natuurlijk het fameuze schapenvelletje van Ikea. Perfect om textuur toe te voegen en foto’s zien er ook direct gezelliger uit!
 • Een kledingstuk is perfect om kleur en textuur toe te voegen. Voor de foto met de juwelen heb ik mijn favoriete gekleurde bloementop gebruikt. Dit voegt direct wat meer kleur toe aan foto’s!

Backdrops for Instagram

product photography

Dienblad

Oh god, ik hou van dienbladen. Ik heb ze dan ook in verschillende kleurtjes en materialen: een roze dienblad, twee uit hout, eentje van marmer en eentje met verschillende kleuren. Het is zo gemakkelijk en voegt direct wat extra toe aan een foto.

Tip: Combineer verschillende items zoals bijvoorbeeld boeken, een dienblad en jouw product. Maak laagjes, stapel dus de producten. Dit zorgt voor diepte en jouw bezoekers zullen langer naar de foto’s kijken.

Dit zijn de dienbladen die ik gebruik voor mijn foto’s:

 • Het houten dienblad met marmer (op de foto): Casa
 • Roze dienblad (foto): Simple Design in Mechelen (echt een must-visit als je in het stad bent!)
 • Marmeren plank (foto): van Lijns, een webshop waar je allerlei marmeren items vindt.

Gekleurd papier

Gekleurd papier is een echte life saver! Het is goedkoop en voegt direct kleur toe. Ik heb al een aantal kleurtjes: roze, blauw, rood en oranje. Deze papieren kocht ik bij Ava. Het is een van mijn favoriete shops want je vindt er echt alles voor jouw bedrijf. Van papier, tot gekleurde stiftjes, allerlei potjes en dergelijke.

Tip: combineer twee kleuren of materialen. Voor deze foto koos ik voor mijn roze papier en de marmeren plank. Goedkoop en gemakkelijk!

Product photography

Product photography

Flower Power

Bloemen zijn altijd een goed idee. Ik ben een echt bloemenmeisje. Het is niet enkel geschikt voor de lente, een boeket bloemen komt gewoon ook van pas. Het voordeel: je hebt altijd props in huis voor foto’s én bloemen zijn gewoon altijd een goed idee!

Geloof je me niet? Bekijk deze foto’s eens en laat me weten wat je denkt! Ik vind bloemen zelf een absolute meerwaarde op foto’s.

Kleine ‘props’

Last but not least: kleine props. Met kleine props bedoel ik kaarsen, bloempotten, accessoires… Hiermee creëer ik diepte. Op deze foto plaatste ik wat kaarsen achter mijn product, dit zorgt direct voor wat meer diepte en de foto lijkt direct véél interessanter.

Wil je meer lezen over fotografie en social media? Je vindt al mijn tips hier.

Signature blogger

Product photography

Littlelouvain

Volg:
Elien
Elien

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. Alex
  april 14, 2018 / 9:08 am

  Leuke tips Elien, je weet duidelijk waar je mee bezig bent! Goed bezig 😉

  • Elien
   Elien
   Auteur
   april 14, 2018 / 9:09 am

   Zo lief Alex, dankjewel voor je reactie! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.