fbpx
Skip to content Skip to footer

{:nl}Maak kennis met online marketeer Elien van Littlelouvain{:}{:en}Meet Elien, online marketeer at Littlelouvain{:}

{:nl}
Elien voets van littlelouvain.com

Als jong meisje had ik al een interesse in mode en beauty. Ondernemerschap zit in mijn familie en ik wist gewoon dat ik vroeg of laat zelf iets wou starten. Het plan: later een webshop starten, dat zei ik steeds tegen mezelf. En daar ben ik vandaag wel mee bezig, dus mijn plannetje was op 12-jarige leeftijd toch min of meer al juist.

Er is altijd een drive geweest om nieuwe dingen te leren over ondernemerschap, online marketing en fotografie. In mijn eerste jaar middelbaar kreeg ik van mijn ouders een professionele camera voor mijn goed rapport. Mijn drie zussen, de natuur en huisdieren werden daarna veel gefotografeerd. Duizenden foto’s later ben ik hier nu professioneel mee bezig.

Freelance marketeer voor kmo’s in België en Nederland

Op 21-jarige leeftijd startte ik mijn eigen bedrijf Littlelouvain. Na een verschrikkelijke sollicitatie wist ik het: ik moest en zou zelf iets starten. Dat bracht onzekerheid met zich mee, maar ik ging ervoor. In mijn directe omgeving was niet iedereen overtuigd. Ze dachten: “Elien, waar start jij nu toch mee?” “Zou je niet beter voor een baas gaan werken?”

Maar ik ging mijn droom achterna. Nu werk ik voor meerdere kmo’s in België en Nederland. Mijn diensten: copywriting, social media, fotografie en online marketing. Ik verzorg de online marketing van A tot Z. En daarnaast werk ik op regelmatige basis samen met bedrijven voor mijn blog.

Elien voets freelance marketeer leuven

Geef persoonlijkheid aan jouw merk

Waarom ik dit artikel schrijf? Omdat jouw potentiële klant graag het gezicht achter een merk ziet. Ik zie het spijtig genoeg vaak dat bedrijven alleen maar commercieel zijn ingesteld en hun social media toveren ze dus om in pure verkoopkanalen. Naar verkooppraatjes zijn jouw klanten niet op zoek, social media zijn er zodat je een community kan creëren van een (loyale) fanbase. Ga interactie met ze aan en bouw een vertrouwensrelatie op.

Personal branding is dus echt de sleutel tot succes, je kon in mijn vorige blog al meer lezen over het belang van een duidelijke strategie en identiteit. Ikzelf investeer veel tijd in mijn persoonlijke branding, zo zorg ik steeds voor een goed evenwicht tussen persoonlijke en commerciële posts.

de ‘Why?’ achter jouw bedrijf

Ben je zelf ondernemer en heb je een sterk idee? Bij de start moet je altijd nadenken over de why van jouw bedrijf. Waarom moeten mensen voor jou kiezen? En wie is jouw klant? Omschrijf je diensten zo goed mogelijk zodat potentiële klanten in één oogopslag zien wat jij te bieden hebt. Zo onderscheid je jezelf van de grote massa.

Nog tips nodig? Mijn online marketing artikels lees je hier: www.littlelouvain.com/category/online-marketing/


{:}{:en}
Elien voets van littlelouvain.com

As a young girl I’ve always had an interest in fashion and beauty. Entrepreneurship has always been in my family and, sooner or later, I knew I’d be starting something of my own. The plan: running a webshop, that’s what I said to myself. And that’s what I’m doing today, so the plan the 12 year old me made is still on course.

I’ve always had a drive to discover and learn new things of entrepreneurship, online marketing and photography. In my first year of highschool my parents got me a professional camera because of my grades. My three sisters, pets and nature were photographed often after this. Thousands of photos later, I’m doing it professionally.

Freelance marketeer in Belgium and the Netherlands

At the age of 21 I started my own business, Little Louvain. I just knew this is what I had to do after several horrible job interview. There was a lot of uncertainty going into it, but I still went for it. Everyone around me wasn’t convinced at first. They were thinking “Elien, what are you getting into? Shouldn’t you be working for a boss?”.

But I followed my dreams. And now I have clients in Belgium and the Netherlands. What I offer? Copywriting, social media management, photography and online marketing. I take care of all the online marketing from A to Z.

Elien voets freelance marketeer leuven

Add some personality to your brand

So why am I writing this article? Because your potential clients love to know the face behind the brand. Unfortunately a lot of companies only care about the commercial angle and turn their social media channels into pure sale points. Your clients aren’t after sales pitches, you want to create a community of loyal fans on your social media. Create interaction and build a relationship.

Personal branding is the key to success, maybe you’ve read my previous blog where I told you all about the importance of having a clear strategy and identity. I invest a lot of time into personal branding, in order to keep the balance between personal and commercial posts.

The ‘Why?’ behind your business

Are you an entrepreneur and have you got a strong idea? Well before you start, you should ask yourself what the ‘why’ is behind your business? Why should people pick you? And who is your client? Describe your services as clearly as possible so all of your potential clients know what you do when they read about you. That way you can distance yourself from all of the others.

Looking for more tips? You can read all about my online marketing articles right here: littlelouvain.com/en/category/online-marketing/


{:}

1 Comment

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.