fbpx

Een behandeling endermologie bij Esthetiek Femke

Het was een ongelofelijk drukke week. Afspraken, nieuwe projecten voorbereiden en presentaties geven aan nieuwe klanten. Ik doe het enorm graag, maar soms is het natuurlijk wat druk! En in zo’n drukke tijden is het enorm belangrijk om naar je lichaam te luisteren en op tijd wat ‘me-time’ in te lassen. Al vergeet ik dat vaak sssssht, ik geef niet bepaald het goede voorbeeld. 🙂 Op zo’n moment vind ik het leuk om de deur achter me te sluiten en een behandeling te krijgen in een instituut, waar experts echt weten wat ze doen. Een tijdje geleden leerde ik Esthetiek Femke in Overijse kennen, waar ik een behandeling endermologie kreeg. Ik vertel je er graag meer over!

Femke en haar instituut 

Esthetiek Femke ligt in het mooie Overijse, wat trouwens maar 15 à 20 minuutjes rijden van Leuven is. Helemaal niet ver en ik doe graag de moeite want het is er zo fijn! Femke en haar team ontvangen je er met open armen en het instituut is prachtig ingericht. Daarnaast is het volledige team altijd op de hoogte van de laatste trends in beautyland. Ze volgen continu opleidingen waardoor ze je echt in de watten kunnen leggen en echt resultaten kunnen leveen

Die expertise zag ik ook bij Laura, de toffe madam waar ik een behandeling van kreeg. Ik voelde me enorm welkom en in goede handen!

Endermologie: wat is het net?

Mijn mama had een tijdje geleden een behandeling endermologie laten doen, dus ik wist wel dat het bestond. Al was mijn kennis beperkt, zo wist ik dat je tijdens zo’n behandeling een wit pakje aandoet én dat het je silhouette verfijnt. Al is het wel meer dan dat alleen!

Bij Esthetiek Femke beginnen ze de eerste keer met een intake gesprek, waarin ze je enkele vragen stellen over je gezondheid en de zones waar je op wil focussen. Dit zijn belangrijke vragen want in bepaalde situaties moet er echte aandacht besteed worden aan de gezondheid van de klant (als je bijvoorbeeld bloedverdunners neemt of last hebt van spataders). Ze vragen je ook op welke zones je wilt focussen, bij mij zijn dat vooral mijn buik en dijen. Als laatste nemen ze ook vaak een ‘voor-foto’ zodat je later het exacte resultaat kan zien.

Na de vragenronde was het tijd voor het pakje. In de mooi ingerichte badkamer mocht ik het witte pak over mijn lingerie aantrekken, in sommige gevallen is het ook zonder ondergoed als je op bepaalde zones wilt focussen, maar in het witte pak valt dit dus echt niet op. 🙂 En ik voelde me echt op mijn gemak, zo’n fijn team van vrouwen!

Endermologie

Hoe werkt het?

Lipomassage door endermologie bestrijdt cellulite en verslapte huid. Wist je dat endermologie letterlijk ‘door de huid’ betekent? Het behandelt dus niet gewoon de huid, maar ook de onderhuid en het onderhuids bindweefsel. De massage bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert.

Het toestel bevat een behandelkop met twee mechanische roterende rollers. De rollers zijn bevestigd aan een slang, waarmee lucht wordt aangezogen. Het apparaat lift, rolt en masseert de huid en onderhuid zodat blokkades worden opgeheven en vetophopingen los raken. Het apparaat stimuleert de bloed- en lymfecirculatie waardoor toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gebeurd. Daarnaast worden de fibroblasten gestimuleerd en zo wordt er meer collageen aangemaakt, wat een grote rol speelt voor een gezonde en gladde huid.

De voordelen van endermologie

Endermologie heeft dus zoals eerder aangehaald verschillende voordelen. Het is een lang lijstje, zo is het goed voor:

  • vastzittende vetophogingen
  • figuurcorrectie
  • om je silhouette af te lijnen
  • cellulite
  • verminderde elasticiteit (bijvoorbeeld na zwangerschap of gewichtsafname)
  • een voor of nabehandeling van liposculptuur en liposuctie
  • Huidverstevingen

Eigenlijk is endermologie geschikt voor iedereen die een strakke en gezonde huid wil. Daarnaast is het ook echt een heerlijke behandeling, ik voelde me helemaal ontspannen na de behandeling!

Mijn mening?

Ik wist dus wel dat endermologie bestond maar mijn kennis was beperkt, daardoor kon ik op voorhand nog niet echt weten wat ik moest verwachten. Het bleek achteraf een geweldige ervaring te zijn, voor mij mocht het zelfs nog een halfuur langer duren! Laura gaf ook aan dat veel mensen na een halfuur spijt hebben dat het gedaan is en ik geef ze gelijk. Die roterende koppen zorgen voor de ultieme ontspanning én combineer dat met al die voordelen = win-win situatie!  Ik ben fan en ga zeker terug!

Praktisch

Hoeveel sessies? 

Je kan best wel een aantal sessies volgen als je resultaat wil zien. Daarnaast is een gezonde levensstijl en sport aangeraden om het beste resultaat te verkrijgen. Na de behandeling is het zelfs aangeraden om te gaan sporten. Je kan bij Esthetiek Femke trouwens een beurtenkaart kiezen en dan krijg je afhankelijk van je keuze 1 of 2 behandelingen gratis. 

Prijs

Voor een sessie inclusief intake gesprek betaal je €60. Dit is volgens mij de prijs meer dan waard, ik was helemaal zen na de behandeling en voelde ook direct al resultaat. Al moet je wel meerdere sessies volgen als je echt resultaat wil zien qua silhouette.

Mogelijke bijwerkingen

Na een eerste behandeling kan je wat lichte hoofdpijn krijgen, omdat de afvalstoffen afgevoerd worden. Daardoor bieden ze je na de behandeling een groot glas water aan, om hoofdpijn te vermijden.  Het is een behandeling zonder risico’s, er kunnen geen verdere complicaties optreden!

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.