fbpx
Skip to content Skip to footer

Essential by Cin: massages en gelaatsverzorgingen in Rotselaar

Essential by Cin in Rotselaar

De laatste weken voelden zo bizar aan. Alhoewel we allemaal thuis zaten, heb ik ontzettend veel ‘sociaal’ contact gehad met verschillende ondernemers. Online dan wel, maar dat hoeft daarom niet minder speciaal te zijn. Zo leerde ik ook Cindy kennen van Essential by Cin in Rotselaar.

Als er één ding is wat deze lock down mij heeft doen inzien, dan is het wel dat ik meer tijd voor mezelf moet nemen. Ik ben voortdurend aan het werk maar dat is ook omdat mijn werk echt mijn passie is.

Daarom was ik instant verliefd op het concept van Essential by Cin: Cindy focust op pure massages met natuurlijke oliën en ze zet ook sterk in op natuurlijke schoonheid. Daarbovenop werkt ze ook met Belgische merken, waar ik dus alleen maar gelukkig van kan worden. 🙂

De mooiste Belgische merken

Belgische merken testen, dat doe ik zo graag! Cindy stuurde me enkele producten op die ik de afgelopen weken veelvuldig gebruikt heb. Ideaal om deze Belgische toppers eens extra in de kijker te zetten.

Skin by Dings zonnebescherming belgisch merk

Skin By Dings: Belgisch, koraalvriendelijk en multifunctioneel

Vroeger was ik een zonneklopper, ik kon uren in de zon liggen voor een bruin kleurtje. Allesbehalve goed voor je huid, en al zeker niet als je geen juiste bescherming gebruikt. Mijn gezicht en lichaam smeer ik daarom dagelijks in want licht (UVA, UVB en blauw licht) is altijd aanwezig (ja, ook als het bewolkt is!) . Die laatste vorm van licht zou blijkbaar ook voor huidveroudering zorgen en laat ik nu net echt meer dan 10 uur per dag achter een laptop zitten….

Skin by Dings is Belgisch en gloednieuw op de markt. Het is een lijn van zonneproducten die fijn zijn om te smeren, en dat kan ik eigenlijk alleen maar beamen. Ik hou niet zo van plakkerige zonnecrème waar je nog uren wit door bent. De zonnebescherming van Skin by Dings smeert goed uit en plakt niet. Ideaal! Daarnaast heeft het ook een heerlijk fris geurtje, zonder die typische chemische zonnecrèmegeur.

Anti-aging en bescherming in één

Zonnecrème die bomvol goede ingrediënten zit die je huid beschermen? Jep, het bestaat. De producten van Skin by Dings bevatten het volgende:

  • anti-agingbestanddelen zoals lycopeen en bio-peptiden
  • Hydraterende ingrediënten (hyaluronzuur, squalaan, jojobazaadolie en arginine)
  • Veilige zonnefilters.
  • Daarnaast zijn de ingrediënten voor 80% natuurlijk.

Het is multifunctionele zonnecrème want het zit bomvol antioxidanten die je huid beschermen tegen veroudering, pollutie en de zon.

Ik mocht zowel de First Things First Face Primer & Moisturizer (€55) en de The Next Best Thing Multiprotection Face Mist (€40) proberen. De moisturizer gebruik je onder je dagcrème of make-up, de Face Mist kan je zelfs over je make-up gebruiken. Je make-up blijft op die manier prachtig zitten en je huid is beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Of ik ze goed vind?

Yes! Ik ben helemaal overtuigd. Hij smeert goed open, de geur is geweldig en het doet meer dan je huid beschermen tegen de zon. Dit is zonnebescherming die ook echt goed is voor je huid (en voor het koraal!) Hierdoor kan je met een een gerust hart smeren. Een nieuwe favoriet die standaard in mijn handtas zit!

Likami belgische huidveroudering

Likami

Een ander op en top Belgisch merk is Likami. Ik heb er een aantal keren over geschreven (toen ik nog als journalist werkte). De producten van Likami zijn superfoods voor je huid: ze zitten boordevol plantaardige ingrediënten en natuurlijke oliën die op hun beurt weer rijk zijn aan antioxidanten, mineralen en vitaminen. Need I say more? Ik ben al een tijdje bewust bezig met hetgene wat ik op mijn huid smeer. Geen troep meer voor mij!

Ik mocht zowel de Hand Cream als de nieuwe Gua Sha Sculpting Tool testen. Blijkbaar heb ik de afgelopen weken onder een steen geleefd, want ik had echt totaal geen idee wat zo’n Sculpting Tool is of doet. Tot ik opeens 101 artikels tegenkwam bij online magazines.

Gua Sha Sculpting Tool van Likami

Gua Sha is een traditionele Chinese geneeskundepraktijk waarmee je de algemene gezondheid van je huid kan verbeteren. Wanneer je de huid masseert met deze steen, dan zal spanning verminderen, je wallen veminderen en de bloedsomloop verbeteren. Een heerlijk beauty ritueel als ik ‘s morgens weer eens last heb van kleine oogjes en mijn typisch ochtend gezicht. 🙂

Deze steen is gemaakt van zwarte obsidiaan, een natuurlijk kristal gevormd uit snel afkoelende lava. Het zou de kracht hebben om de slechte energie en stress uit ons lichaam te verwijderen. Gebruik de steen met een serum of de Hydrating Cream en doe dat volgens de instructies in de doos.

De volgende dagen ga ik volop testen, heel benieuwd! Ideaal voor een dagelijkse portie self-time.

Hand Cream

De Hand Cream is mijn nieuwe favoriet. Deze crème trekt snel in en je handen voelen instant gehydrateerd aan. De geur is echt hemels: het bevat jojoba olie, karitéboter en extracten van Sint Janskruid, klis en duizendblad. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het is een heel frisse en speciale geur. Ik zou voortdurend aan mijn handen willen ruiken. (Misschien niet zo slim nu. :-))

Omdat de geur mij bekend voorkwam liet ik ons mama eens ruiken en het deed haar direct denken aan de vele mooie spa’s in Bali. Een typische geur die haar helemaal terugbrengt naar die mooie herinneringen. Reizen kunnen we op dit moment niet, maar we kunnen wel wegdromen met deze heerlijke geur…

Prijs: 34 euro – De verpakking bevat 100 ml maar daar kom je ook ontzettend lang mee toe.

Nannic

Nannic had ik een tijdje geleden al leren kennen op een persevent, en ik was direct verkocht. Ik mocht de Phytoactive Scrub en de UV Shield testen.

Phytoactive Scrub

Dit is een reinigende scrub met natuurlijk deeltjes van palmivoor. Heel wat scrubs bevatten minuscule deeltjes plastic, maar dat is bij deze scrub dus niet het geval (beter voor jou, en beter voor het milieu!) Deze heb ik de afgelopen weken tweemaal per week onder de douche gebruikt, het is echt een zalige scrub met een geweldige geur. Na het scrubben heb je echt een babyvelletje!

Prijs? €19,80 en je doet er ontzettend lang mee!

UV Shield

De UV shield is een mistspray die je om de 2 à 3 uur aanbrengt, om zo je huid te beschermen tegen UV-straling. Het is volledig onzichtbaar en kan je dus ook aanbrengen over je make-up. Je voelt het ook helemaal niet zitten en het laat geen plakkerig laagje na. Ook een topper! Prijs: € 39,95

Meer informatie nodig?

Je kan de producten bestellen via de Webshop van Essential by Cin: https://essentialbycin.be/webshop/

Ik mocht deze producten testen, maar dit is mijn eerlijke mening. Het zijn Belgische merken waar ik volledig in geloof.

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.