fbpx

Ons verblijf in het Nhow hotel, Rotterdam

Nhow Rotterdam view

Vorige week realiseerde ik me dat het mijn vriend zijn verjaardag is! Oh wat vliegt de tijd snel en ik was stiekem wel vergeten iets te kopen. Maar wat moet je nu kopen voor een man die eigenlijk al alles heeft? 😉 Cliché, ik weet het, maar het is veel gemakkelijker om een cadeautje te kopen voor vrouwen. Daarom besloot ik een hotelkamer te boeken, een ervaring die ons allebei bij blijft. Het moest wel iets dicht bij huis zijn omdat ik véééél werk heb en het me momenteel met al dat werk niet kan permitteren om naar een verre bestemming te trekken. En omdat ik nog niet in Rotterdam ben geweest was de keuze snel gemaakt. Toen ik hotels aan het vergelijken was kwam ik een foto tegen met een prachtig uitzicht. Ik moest niet verder meer zoeken! Benieuwd? Vandaag vertel ik jullie meer over ons hotel en de leuke citytrip.

Nhow Rotterdam

www.nhow-rotterdam.com

Mijn vriend had totaal geen idee wat onze bestemming was. Papa en ik hadden hem wijsgemaakt dat we naar ‘Nieverans’ gingen, ook wel ‘naar nergens’ in ons dialect. Hij is zelf van Mechelen dus begreep er natuurlijk helemaal niets van. 🙂 Daarna zeiden we Normandië maar mister boyfriend had al snel door dat dit niet kon, omdat we maar 140 kilometer moesten rijden. Toen we dan uiteindelijk in het hotel arriveerden was het eigenlijk allemaal vrij simpel. De parking is in hetzelfde gebouw (Qpark) en kost je zo’n 30 euro per dag maar je krijgt 5 euro korting per dag als je in Nhow logeert. Bij de balie kregen we het fijne nieuws dat we al konden inchecken, wat was ik gelukkig! Onze kamer was op het 19de verdiep en mijn mond viel letterlijk open toen ik het uitzicht zag. De gebouwen, het water, de brug… Het totaalplaatje klopt helemaal! Daarnaast was het interieur ook prachtig: allemaal proper, een moderne en mooie badkamer, airco… Jep, ik wist al dat ik het hier naar mijn zin ging hebben.

Nhow Rotterdam view

[one_half]Badkamer Nhow rotterdam[/one_half][one_half_last]Nhow rotterdam[/one_half_last]

Het eten is er ook kei lekker! In het hotel heb je op het 7de verdiep een prachtige bar, het restaurant en het terras. Als je in het hotel verblijft raad ik je echt aan om een avondje op het terras te vertoeven. Daar zie je ’s avonds de zonsondergang en de bootjes passeren er. Het is wel moeilijk om een plaatsje te bemachtigen, de eerste avond waren er geen tafeltjes meer vrij en hebben we uiteindelijk gewoon in de bar gegeten! De tweede avond was er nog één tafeltje, hoera wat hadden wij geluk! We genoten er van heerlijke cocktails, kleine hapjes en de prachtige zonsondergang. Een topavond om nooit te vergeten!

Naast het eten is het ontbijt heerlijk. Allerlei smoothies in buisjes, donuts, mini-éclairs, de lekkerste kazen… echt top!

[one_half]Nhow Rotterdam[/one_half][one_half_last]Nhow Rotterdam bar[/one_half_last]

Rotterdam

We besloten om Rotterdam te gaan verkennen. Toevallig waren mijn ouders al in Rotterdam geweest en zij vertelden me dat we absoluut met de water taxi moesten gaan. Nhow ligt aan de andere kant van de brug, je moet dus eerst de brug oversteken vooraleer je in het centrum van Rotterdam geraakt. En met zo’n 30 graden en volle zon op mijn hoofd, dat wou ik absoluut niet doen ;-). Dus daar stonden we dan: onder het hotel staat een bordje, je belt naar de nummer en na 15 minuutjes stond de taxi al bij ons. Niet echt goedkoop maar dat moet je zeker eens gedaan hebben!

Supermercado

Rotterdam heeft echt een aantal prachtige bars en restaurants, wij besloten om even een stopje te maken bij Supermercado, een trendy restaurant waar je Latin- American food kan eten en streetfood. Daarnaast hebben ze ook een cocktailbar en ik genoot er van een overheerlijke cocktail met watermeloen en rozenblaadjes. Ze geven er ook regelmatig workshops waarbij je onder leiding van een echte bartender de meest bijzondere cocktails leert maken.

Adres:

Schiedamsevest 91
3012BG Rotterdam

[full_width]Supermercado Rotterdam [/full_width]

Markthal

Als je vant streetfood houdt of de wereldkeuken, dan moet je echt een bezoekje brengen aan Markthal. Dit gebouw is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Een plek waar je goed eten kan eten, maar in de kleine huisjes van de boog wonen ook echt mensen. 🙂 Ze hebben er vijf jaar aan gewerkt en op 1 oktober 2014 opende de markt zijn deuren.

In het gebouw zijn allerlei eetstandjes: van Spaanse tapas tot Marokkaans, Nederlandse kazen, snoep, Thais, de Franse keuken en nog zoveel meer, maar dan zou het lijstje hier veel te lang worden! We besloten om thais te eten omdat ik al zo lang zin had in lekkere noedels met groentjes. 😉 Eigenlijk kan je letterlijk alles vinden bij Markthal en er zijn ook twee supermarkten, ideaal dus! De sfeer is er super, al was het wel heel druk op dit moment en vooral kei warm!

Heb jij Rotterdam al eens bezocht? Laat het me zeker even weten!

Markthal Rotterdam

Volg:
Elien Voets
Elien Voets

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

  • Elien
   Elien
   Auteur
   augustus 7, 2018 / 10:36 am

   It’s such a beautiful city! Xx

 1. Marthe
  augustus 10, 2018 / 2:56 pm

  Wat een zalig hotel! Als je nog eens naar Rotterdam gaat moet je ook eens blijven in Ubran penthouse. Ook echt de moeite!

  • Elien
   Elien
   Auteur
   augustus 10, 2018 / 3:03 pm

   Oooh merci voor de tip! Ja wij gaan zeker nog terug, wat een leuke stad! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 9 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.