fbpx
Skip to content Skip to footer

leuke achtergronden voor Instagram-waardige foto’s

Product photography

Productfotografie is echt een van mijn favoriete dingen. Als bedrijf kan je een mooie website hebben, maar zonder goede foto’s ben je eigenlijk niets. Fotografie verkoopt! Dan heb ik het niet enkel over de aantrekkelijkheid van foto’s, maar als bedrijf is het gewoon ook belangrijk om goede foto’s te hebben die jouw producten echt in de verf zetten. Ben je op zoek naar leuke achtergronden voor productfotografie? Er bestaan héél veel van die ‘kant en klare’ lightboxes, een soort van draagbare studio met lampen en achtergronden. Maar waarom zou je nu geld geven aan iets wat je ook gewoon thuis hebt liggen? Het geheim van een goede productfoto is echt wel de achtergrond! Vandaag deel ik mijn favoriete achtergronden + kleine ‘props’, en dit allemaal onder de €25!

Textiel

Met textiel kan je zoveel kanten op, daarom is het een van mijn persoonlijke favorieten. Ga eens langs in een of andere interieurwinkel (H&M home biedt goedkopere alternatieven). Zoek jouw favoriete tafellakens, kussenhoezen of dekentjes uit. Mijn favoriet is deze witte kussensloop met bloemen. Deze vond ik bij H&M home en dat voor maar €9,99. Op de website vond ik een gelijkaardige kussensloop. Perfect om wat textuur toe te voegen aan foto’s!

Andere zaken die ik ook vaak gebruik:

 • Een kussen is perfect om wat gezelligheid toe te voegen. Ik combineer vaak verschillende kussens om de perfecte achtergrond voor mijn foto’s te creëren.
 • Iedereen kent natuurlijk het fameuze schapenvelletje van Ikea. Perfect om textuur toe te voegen en foto’s zien er ook direct gezelliger uit!
 • Een kledingstuk is perfect om kleur en textuur toe te voegen. Voor de foto met de juwelen heb ik mijn favoriete gekleurde bloementop gebruikt. Dit voegt direct wat meer kleur toe aan foto’s!
Backdrops for Instagram

Dienblad

Ja, ik hou van dienbladen. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar ik heb ze in verschillende kleurtjes en materialen: een roze dienblad, twee uit hout, eentje van marmer en eentje met verschillende kleuren. Het is zo gemakkelijk en voegt direct wat extra toe aan een foto.

Tip: Combineer verschillende items zoals bijvoorbeeld boeken, een dienblad en jouw product. Maak laagjes, stapel dus de producten. Dit zorgt voor diepte en jouw bezoekers zullen langer naar de foto’s kijken.

Dit zijn de dienbladen die ik gebruik voor mijn foto’s:

 • Het houten dienblad met marmer (op de foto): Casa
 • Roze dienblad (foto): Simple Design in Mechelen (echt een must-visit als je in het stad bent!)
 • Marmeren plank (foto): van Lijns, een webshop waar je allerlei marmeren items vindt.

Gekleurd papier

Gekleurd papier is een echte life saver! Het is goedkoop en voegt direct kleur toe. Ik heb al een aantal kleurtjes: roze, blauw, rood en oranje. Deze papieren kocht ik bij Ava. Het is een van mijn favoriete shops want je vindt er echt alles voor jouw bedrijf. Van papier, tot gekleurde stiftjes, allerlei potjes en dergelijke.

Tip: combineer twee kleuren of materialen. Voor deze foto koos ik voor mijn roze papier en de marmeren plank. Goedkoop en gemakkelijk!

Product photography

 

Flower Power

Bloemen zijn altijd een goed idee. Ik ben een echt bloemenmeisje. Het is niet enkel geschikt voor de lente, een boeket bloemen komt gewoon ook van pas. Het voordeel: je hebt altijd props in huis voor foto’s én bloemen zijn gewoon altijd een goed idee!

Ik vind het altijd een meerwaarde, want kleur zorgt er ook direct voor dat jouw foto in de grote massa opvalt.

Productfotografie achtergrond ideeën

 

Kleine ‘props’

Last but not least: kleine props. Met kleine props bedoel ik kaarsen, bloempotten, accessoires… Hiermee creëer ik diepte. Op deze foto plaatste ik wat kaarsen achter mijn product, dit zorgt direct voor wat meer diepte en de foto lijkt direct véél interessanter.

Wil je meer lezen over fotografie en social media? Je vindt al mijn tips hier.

Product photography

Kant en klare achtergronden in vinyl, flexibele PVC van Photography Backdrop Club

Ik zocht al een lange tijd naar leuke achtergronden die ik gemakkelijk kan meenemen naar mijn klanten. Photography Backdrop Club is een van mijn favoriete webshops voor mooie, grote en vooral kwalitatieve achtergronden die net echt lijken. Of je nu op zoek bent naar marmer, hout, of een bepaalde kleur, hier vind je het zeker en vast.

Neem een kijkje in de webshop en krijg via deze link één gratis backdrop: https://clubbackdrops.com/a?ref=elienvoets

Dit zijn enkele van de foto’s die ik met twee van de achtergronden gemaakt heb:

De mooiste achtergronden voor social media posts DIY (1)
De mooiste achtergronden voor social media posts DIY

Geen tijd voor productfotografie?

Wist je dat ik drie verschillende formules aanbied voor mijn klanten?

 • Ik kom ter plekke voor een leuke bedrijfsshoot, waarbij we jouw producten, werkplaats en jezelf in de kijker zetten. Via mijn vaste pakketten weet je direct wat het je kost en wat je in return krijgt. Ik wil waarde bieden, daarom stel ik op voorhand een moodboard en een planning op, dan weten we direct welke kant we uitwillen. En…. we zorgen ervoor dat je direct genoeg content hebt voor een aantal maanden. Na een aantal kledingwissels heb je genoeg beeldmateriaal en kan je dus weer verder! 🙂
 • In mijn studio maak ik recepten voor mijn food-klanten. Ik stel een contentkalender op, ik maak de gerechten op voorhand, maak de foto’s en schrijf de teksten. Interesse? Contacteer me hier.
 • Heb je productfoto’s nodig? Dan hoeven mijn klanten me alleen maar te mailen, en ik zorg voor de juiste productfoto’s in mijn studio. Zo hoef ik niet naar jou te komen (jij kan je dan focussen op je core business). Ik lever je binnen de drie dagen een database aan met de foto’s. Supersimpel!

Oh ja: schrijf je zeker in voor mijn nieuwsbrief

In mijn online nieuwsbrief deel ik mijn tips en tricks voor ondernemers. Elke week krijg je 1 mailtje van mij (over online marketing en contentcreatie).

4 Comments

 • Alex
  Posted april 14, 2018 at 9:08 am

  Leuke tips Elien, je weet duidelijk waar je mee bezig bent! Goed bezig ?

 • Post Author
  Elien
  Posted april 14, 2018 at 9:09 am

  Zo lief Alex, dankjewel voor je reactie! Xx

 • Giulia Malano
  Posted april 15, 2018 at 10:01 am
 • Post Author
  Elien
  Posted april 21, 2018 at 8:23 pm

  Thanks Giulia! X

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.