fbpx
Skip to content Skip to footer

Onze zoektocht naar een woning in of rond Leuven

Verhuizen naar Leuven
De Kruidtuin in Leuven is de oudste botanische tuin in België

Vandaag eens iets anders dan marketingtips op de blog, maar een persoonlijke blog over onze zoektocht naar een woning. Want ja, ook dit hoort bij mijn leven. Toen ik nog studeerde in Leuven (Heverlee) is Littlelouvain ontstaan: een blog over marketingtips & leuke hotspots in ‘t stad. Ik woon nu terug in Kampenhout, maar mijn liefde voor Leuven blijft bestaan. En daarom overwegen wij om in Leuven te gaan wonen, de stad waar het voor mij allemaal begon.

Ik groeide er op want mijn grootouders namen mij vaak mee naar de stad. En het was mijn inspiratie voor mijn blog, Littlelouvain. Redenen genoeg dus om in klein maar gezellig Leuven te gaan wonen.

Mechelen versus Leuven

Je weet het misschien of niet, maar mijn vriend woont in Mechelen. En zo simpel is dit dus niet. Kiezen we voor Mechelen, of trekken we toch richting Leuven? Iets waar we goed over moeten nadenken. Of zoeken we bewust naar iets lokaal gelegen tussen de 2 steden?

Hoe dan ook, voor je naar een nieuwe stad verhuist zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Je wil niets over het hoofd zien, en daar kan Slimverhuizen.be jou mee helpen.

Verhuizen naar Leuven

Waarom ik Leuven fantastisch vind

Klein maar gezellig, dat is hoe ik Leuven altijd omschrijf. Mijn blog heet niet voor niets Littlelouvain. 🙂 Ik hou niet van de grote steden, maar in Leuven vind ik altijd mijn weg. Je kan alles gemakkelijk te voet doen of met de fiets, wat een gigantisch voordeel is natuurlijk.

Leuven is ook een heel gevarieerde stad. Er valt altijd iets te ontdekken, of je nu van cultuur, mode, eten of architectuur houdt. Er zijn zoveel kleine straatjes waar je de mooiste trendy boetieks vindt of culinaire pareltjes. Het is er echt genieten, zonder de drukte van een giga stad.

Ontdek alles wat je moet weten via Slimverhuizen.be

Voor Slim Verhuizen mocht ik een artikel schrijven over Leuven. Je ontdekt er hoe het gesteld is met de netheid, wat Leuven doet rond duurzaamheid, welke hotspots er zijn en hoe het met mobiliteit zit. Je leest het artikel hier: www.slimverhuizen.be/blog/article/verhuizen-naar-leuven

Via de website van Slim Verhuizen kan je trouwens ook een handige checklist bekijken, zodat je niets vergeet bij het verhuizen.

Woon jij in Leuven, en waarom woon je er zo graag? Laat het me gerust weten onder deze blog.

Groetjes Elien

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.