fbpx
Skip to content Skip to footer

{:en}Story time: about my work and passion{:}{:nl}Tijd voor een persoonlijk verhaal: over mijn werk én passie {:}

{:nl}What I do for a living

Er is een vraag die ik zo vaak krijg:  “Wat doe jij nu exact in het dagelijkse leven en ben je nog student?”. Neen geen studente meer want ik studeerde vorig jaar af, maar bedankt voor het compliment. 😉  Vaak denken mensen ook dat ik jonger ben dus dat heeft alleen maar voordelen. Maar op de een of andere manier weten velen van jullie niet wat ik exact doe. Dat begrijp ik uiteraard want we leven nu eenmaal in een maatschappij vol freelancers en na een tijdje weet je zelf niet meer wat iedereen nu exact doet. Daarnaast heb ik niet echt één standaard zinnetje die mijn volledige job omschrijft, net omdat het zo uitgebreid is. Daarom heb ik besloten om dit allemaal een beetje te verduidelijken in een blogartikel. Ik vertel jullie vandaag meer over mijn werk en mijn geïmproviseerde bureau.  Benieuwd? Lees dan snel verder!

Mijn persoonlijk verhaal

Ik ben freelancer maar dat wist je waarschijnlijk al! Ik werk voor verschillende bedrijven in België en Nederland, wat echt leuk is want voor mijn job mag ik dus af en toe de grens over! Klanten kunnen bij mij terecht voor hun online marketing en dit is echt heel ruim: zo verzorg ik de social media, schrijf ik teksten, maak ik foto’s en bewerk ik beelden. Jep veel ik maar ik werk dan ook alleen, dus er is altijd persoonlijk contact. Mijn job is geweldig net omdat ik creatief kan zijn op allerlei manieren. De ene dag ben ik teksten aan het schrijven terwijl ik de andere dag op verplaatsing ben voor een photoshoot. Heerlijk zo’n gevarieerde job!

Die liefde voor marketing en fotografie was er eigenlijk al van een jonge leeftijd. Toen ik zo’n 12 jaar oud was had ik interesse in fotografie en na lang smeken kreeg ik voor een goed rapport mijn allereerste camera. Ik begon met het fotograferen van natuur, mijn drie zusjes en allerlei schoolreizen. Ik had al snel beslist dat ik fotograaf zou worden! Dat is het dan uiteindelijk niet geworden, mijn liefde voor marketing heeft ervoor gezorgd dat ik in Leuven terechtkwam voor mijn opleiding marketing. Ik ging ervan uit dat er meer kansen zijn binnen de marketing omdat de digitalisering er een beetje voor gezorgd heeft dat iedereen nu zelf foto’s maakt. En zo begon mijn verhaal in Leuven, wat uiteindelijk ook littlelouvain.com met zich mee bracht!

Ik weet niet waarom, maar op mijn 12 jaar had ik een sterk voorgevoel dat ik zelfstandige ging worden. Ergens kon ik mezelf niet zien werken voor een baas, ik ben redelijk koppig (zelfkennis is het begin van alle wijsheid hé ;-)) en ik werk gewoon echt graag alleen. Het is zalig dat ik mijn eigen tempo kan bepalen en uren kan indelen! Oké er zijn ook enkele downs aan verbonden en ik werk soms heeeel lange dagen steeds 7/7.  Maar als zelfstandige stopt het werk nooit, dat moet ik je niet vertellen. De ene dag stapelen rekeningen zich op én de andere dag hebben alle klanten je tegelijk nodig waardoor je niet genoeg handen hebt. Maar ik doe dit graag hoor! 🙂

[one_half]My office Littlelouvain[/one_half][one_half_last]My office 2 littlelouvain[/one_half_last]

Juli 2018

Het is nu al het einde van juli 2018 en er is echt zoveel gebeurd het afgelopen jaar. Daarom wil ik even terugblikken op deze prachtige periode! Ik heb al zoveel bijgeleerd en tevreden klanten maken mij gelukkig. Ik geloof sterk dat we als ondernemers elkaar verder moeten helpen, we’re all in this together. Op dit moment werk ik voor allerlei bedrijven: van een beautymerk tot theeproducent, een meubelfabrikant, een shopping community en shopping center, modebedrijf enzoverder. Dat is net het fijne aan mijn job, ik leer zoveel over al die verschillende sectoren!

Mijn kantoor

Op dit moment woon ik niet meer in Leuven, maar ik wil zeker iets in de buurt kopen. Leuven heeft mijn hartje gestolen dus ik ga zeker nog terug. Momenteel heb ik een klein geïmproviseerd bureautje in het midden van onze veranda, niet echt een bureau dus maar gewoon aan de eettafel haha. Maar je moet ergens beginnen en eerlijk… Ik vind het hier zaaaalig! Het is gewoon geweldig om midden in de natuur te zitten, ik word er productiever van en het inspireert me. Al moet ik wel opletten dat ik niet te lang naar buiten zit te staren ;-).  Het is trouwens kei warm in België op dit moment, maar dat houdt me niet tegen om kaarsjes aan te steken! Dit zorgt gewoon voor een geweldige sfeer en ze vullen de ruimte met een heerlijke geur. Dit is mijn heilig plaatsje, de plaats in het huis waar ik echt 7/7 zit en dat soms van 8 uur ‘s morgens tot 11 uur ‘s avonds. Dat vraagt uiteraard om een goede portie gezelligheid hé!

Boost your social media

Heb jij een kantoor of een bureautje? En hoe blijf jij productief?

Laat het me zeker even weten! Xx{:}{:en}What I do for a living

There’s one question I often get: “what do you do for a living, are you still studying?” Well no I’m not a student, I graduated last year, but thanks for the compliment. 😉 Somehow a lot of people don’t really understand what I do in my daily life but I do understand why. Right now we’re living in a society full of freelancers and I don’t really have one short sentence to describe my job because I do a lot of different things ranging from social media tot copywriting or photography. That’s why I decided to write a full blog post about my work and my little improvised office. Ready? Here we go!

Personal story

I’m a freelancer working for different companies in Belgium and The Netherlands. I help companies with their online marketing and this can be all kinds of things: photography, copywriting, social media, editing content, updating websites and so on. I love my job because It enables me to be creative in so many different ways. One day I’m editing photos and the other day I’m writing texts, no two days are the same.

This love for online marketing and photography started when I was a little child. When I was about 12 years old I begged my parents to buy me a camera and that’s when I started photographing nature and my 3 lovely sisters. I wanted to become a photographer but at the end I chose marketing over my love for photography. I thought this would give me more chances in life, and that’s why I went to Leuven to study marketing. This was the beginning of my blog littlelouvain.com.

I don’t know why but when I was about 12 years old I had this strong feeling I wanted to become a freelancer. I couldn’t really see me working for a boss, I just love to work alone and to choose my working hours. Sooo in september 2017 I decided to take the plunge, thanks to my parents who encouraged me to do this. If you don’t try it, you’ll never know, right? And I couldn’t be more happy I did this! Well yes of course there are some disadvantages and downs as well but this makes you stronger.

[one_half]My office Littlelouvain[/one_half][one_half_last]My office 2 littlelouvain[/one_half_last]

July 2018

It’s the end of July 2018 and so much has happened in such a short amount of time. That’s why I want to reminisce on this beautiful period. I’ve learned so much already and it makes me so happy if clients are satisfied. That’s why I’m doing this, because I strongly believe if entrepreneurs help each other amazing things can happen. After all we’re all in this together, right? Right now I’m working for all kinds of companies ranging from beauty brands to tea producers, restaurants, shopping communities, fashion brands, furniture manufacturers and so on. That’s the interesting part of my job: it’s amazing to get to know all these different industries.

My office

At the moment I’m not living in Leuven any longer, but I do want to buy a house in Leuven really soon.  Right now I’m working in my improvised office. Not really a desk, just a table where we eat dinner with the entire family haha. 🙂 But it’s a great space for now and I love the view! Being surrounded by nature is great for productivity (in my case). The weather is amazing right now in Belgium, but I do like to light some candles even in the middle of the day. I love the cozy vibe and the scented candles fill the room with an AMAZING scent. Do you guys know this brand called WoodWick? They have the most beautiful candles ever which smell like heaven. Anyway, my office is the place where I spend a lot of time every single day. Yes, also in the weekends because work never stops if you’re a freelancer! I don’t mind it, sometimes I’m even working at 11 in the evening, but it’s something I love.

Boost your social media

Do you have an office and how do you like to stay productive?
Let me know!{:}

2 Comments

 • Giulia Malano
  Posted juli 29, 2018 at 10:13 am

  Thanks for sharing your story, I wish you all the best for the future!

  https://julesonthemoon.blogspot.com/

 • Post Author
  Elien
  Posted augustus 10, 2018 at 2:38 pm

  That’s so sweet Giulia! Have a wonderful weekend!
  Xx

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.