fbpx

Tijd voor een persoonlijk verhaal: over mijn werk én passie

What I do for a living

Er is een vraag die ik zo vaak krijg:  “Wat doe jij nu exact in het dagelijkse leven en ben je nog student?”. Neen geen studente meer want ik studeerde vorig jaar af, maar bedankt voor het compliment. 😉  Vaak denken mensen ook dat ik jonger ben dus dat heeft alleen maar voordelen. Maar op de een of andere manier weten velen van jullie niet wat ik exact doe. Dat begrijp ik uiteraard want we leven nu eenmaal in een maatschappij vol freelancers en na een tijdje weet je zelf niet meer wat iedereen nu exact doet. Daarnaast heb ik niet echt één standaard zinnetje die mijn volledige job omschrijft, net omdat het zo uitgebreid is. Daarom heb ik besloten om dit allemaal een beetje te verduidelijken in een blogartikel. Ik vertel jullie vandaag meer over mijn werk en mijn geïmproviseerde bureau.  Benieuwd? Lees dan snel verder!

Mijn persoonlijk verhaal

Ik ben freelancer maar dat wist je waarschijnlijk al! Ik werk voor verschillende bedrijven in België en Nederland, wat echt leuk is want voor mijn job mag ik dus af en toe de grens over! Klanten kunnen bij mij terecht voor hun online marketing en dit is echt heel ruim: zo verzorg ik de social media, schrijf ik teksten, maak ik foto’s en bewerk ik beelden. Jep veel ik maar ik werk dan ook alleen, dus er is altijd persoonlijk contact. Mijn job is geweldig net omdat ik creatief kan zijn op allerlei manieren. De ene dag ben ik teksten aan het schrijven terwijl ik de andere dag op verplaatsing ben voor een photoshoot. Heerlijk zo’n gevarieerde job!

Die liefde voor marketing en fotografie was er eigenlijk al van een jonge leeftijd. Toen ik zo’n 12 jaar oud was had ik interesse in fotografie en na lang smeken kreeg ik voor een goed rapport mijn allereerste camera. Ik begon met het fotograferen van natuur, mijn drie zusjes en allerlei schoolreizen. Ik had al snel beslist dat ik fotograaf zou worden! Dat is het dan uiteindelijk niet geworden, mijn liefde voor marketing heeft ervoor gezorgd dat ik in Leuven terechtkwam voor mijn opleiding marketing. Ik ging ervan uit dat er meer kansen zijn binnen de marketing omdat de digitalisering er een beetje voor gezorgd heeft dat iedereen nu zelf foto’s maakt. En zo begon mijn verhaal in Leuven, wat uiteindelijk ook littlelouvain.com met zich mee bracht!

Ik weet niet waarom, maar op mijn 12 jaar had ik een sterk voorgevoel dat ik zelfstandige ging worden. Ergens kon ik mezelf niet zien werken voor een baas, ik ben redelijk koppig (zelfkennis is het begin van alle wijsheid hé ;-)) en ik werk gewoon echt graag alleen. Het is zalig dat ik mijn eigen tempo kan bepalen en uren kan indelen! Oké er zijn ook enkele downs aan verbonden en ik werk soms heeeel lange dagen steeds 7/7.  Maar als zelfstandige stopt het werk nooit, dat moet ik je niet vertellen. De ene dag stapelen rekeningen zich op én de andere dag hebben alle klanten je tegelijk nodig waardoor je niet genoeg handen hebt. Maar ik doe dit graag hoor! 🙂

[one_half]My office Littlelouvain[/one_half][one_half_last]My office 2 littlelouvain[/one_half_last]

Juli 2018

Het is nu al het einde van juli 2018 en er is echt zoveel gebeurd het afgelopen jaar. Daarom wil ik even terugblikken op deze prachtige periode! Ik heb al zoveel bijgeleerd en tevreden klanten maken mij gelukkig. Ik geloof sterk dat we als ondernemers elkaar verder moeten helpen, we’re all in this together. Op dit moment werk ik voor allerlei bedrijven: van een beautymerk tot theeproducent, een meubelfabrikant, een shopping community en shopping center, modebedrijf enzoverder. Dat is net het fijne aan mijn job, ik leer zoveel over al die verschillende sectoren!

Mijn kantoor

Op dit moment woon ik niet meer in Leuven, maar ik wil zeker iets in de buurt kopen. Leuven heeft mijn hartje gestolen dus ik ga zeker nog terug. Momenteel heb ik een klein geïmproviseerd bureautje in het midden van onze veranda, niet echt een bureau dus maar gewoon aan de eettafel haha. Maar je moet ergens beginnen en eerlijk… Ik vind het hier zaaaalig! Het is gewoon geweldig om midden in de natuur te zitten, ik word er productiever van en het inspireert me. Al moet ik wel opletten dat ik niet te lang naar buiten zit te staren ;-).  Het is trouwens kei warm in België op dit moment, maar dat houdt me niet tegen om kaarsjes aan te steken! Dit zorgt gewoon voor een geweldige sfeer en ze vullen de ruimte met een heerlijke geur. Dit is mijn heilig plaatsje, de plaats in het huis waar ik echt 7/7 zit en dat soms van 8 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds. Dat vraagt uiteraard om een goede portie gezelligheid hé!

Boost your social media

Heb jij een kantoor of een bureautje? En hoe blijf jij productief?

Laat het me zeker even weten! Xx

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief

* indicates required

Kruis dit vakje aan

Uitschrijven kan op elk moment

2 Reacties

  1. Elien
    Auteur
    augustus 10, 2018 / 2:38 pm

    That’s so sweet Giulia! Have a wonderful weekend!
    Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.