fbpx

Snackable content: 4 tips voor korte, maar krachtige content

snackable content tips

Korte maar krachtige content

Gemiddeld heb je 5 seconden om de boodschap over te brengen naar je doelgroep. Dat lijkt weinig, maar geen paniek! Daar is een simpele oplossing voor: snackable content. Dit is korte maar krachtige content die het ontzettend goed doet. Ik geef je 4 tips hoe je deze ‘hapklare’ content kan inzetten voor jouw bedrijf.

Overvloed aan communicatie

Waarom snackable content zo’n succes heeft? Omdat er een overvloed aan communicatie is. Je moet dus opboksen tegen concurrentie en opvallen in die massa aan boodschappen. Omdat we volop swipen en scrollen, is snackable content dé oplossing. Dat verklaart ook het succes van TikTok en Reels op Instagram: we swipen van de ene video naar de andere.

4 tips voor jouw snackable content

  1. Alles begint bij de website. Zorg dat je in ‘blokken’ werkt, en gebruik volop illustraties, afbeeldingen en andere content om de tekst te breken. We lezen anders op een scherm. Nee, niet van links naar rechts, maar we gaan eerder scannen en vangen zo bepaalde woorden op. Gebruik dus zeker koppen die de aandacht trekken.
  2. Begin je social media posts met een zin die de aandacht trekt. Dat kan een herkenbare situatie zijn, maar zorg er vooral voor dat je doelgroep verder wil lezen.
  3. Zet korte video’s in. Waarom is Reels of TikTok zo populair? Juist ja, omdat die video’s kort maar krachtig zijn. Video’s worden nog zoveel belangrijker!
  4. Gebruik illustraties, quotes, infographics: beelden die de aandacht trekken in de gigantische massa aan communicatie. Als we scrollen en een opvallend beeld tegenkomen, dan is de kans groot dat dit onze aandacht grijpt.
Reels inzetten op Instagram

Reels inzetten voor je bedrijf

Met snackable content val je dus enorm op in die overvloed aan boodschappen. Daarom raad ik het aan om volop in te zetten op Reels . Dit type video is nog relatief nieuw, waardoor Instagram ze veel bereik geeft. Het is dé manier om de boodschap over te brengen, want iedere video is max 30 seconden.

Coachings snackable content_ reels
Volg:
Elien Voets
Elien Voets

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.