fbpx

Persoonlijk: over rosacea en op weg naar een gezonde huid

Rosacea, persoonlijk verhaal en huidbehandelingen

Mijn vrienden en familie weten ondertussen al dat ik rosacea heb. Deze huidaandoening treft spijtig genoeg heel wat Westerse vrouwen en mannen. Ons mama zegt altijd dat mijn rode wangetjes juist schattig zijn, maar ik vind het echt storend. Ja, er zijn uiteraard ergere dingen in het leven maar toch maakt het mij super onzeker! Ik heb echt al zoveel verschillende dingen geprobeerd maar rosacea is chronisch, volledig ‘genezen’ kan dus niet.

Omdat er nog heel wat mensen lijden aan deze huidaandoening deel ik mijn ervaring graag met jou.

Copy of Copy of Untitled

Wat is rosacea?

Bij mij zijn de problemen rond mijn 12de gestart, opeens kreeg ik last van ontstekingen, roodheid en een droge huid. Als tiener ben je automatisch al veel onzekerder en wat doe je dan? Juist ja, grove middelen inschakelen.

Ik dacht altijd dat dit gewoon acne was, een periode waar ik als tiener door moest. Spijtig genoeg verkopen de grote merken nog heel wat agressieve middeltjes zoals Clearasil en die maken de huid alleen maar meer stuk. Het gevolg: mijn problemen werden erger, zonder dat ik het wist had ik mijn huidbarrière stuk gemaakt.

Rosacea is een chronische huidaandoening, ik heb zoals al aangehaald last van ontstekingen in mijn gezicht, extreme droogheid en roodheid. Mooi is toch wat anders… 🙂  Zaken zoals alcohol, pikant eten en zon maken de problemen bij mij erger. En laten dat nu net de dingen zijn die ik niet kan laten… Oeps. 🙂

Vele behandelingen, niets hielp

Het is pas tegen mijn 18de dat ik er eindelijk iets aan wou doen. Het grote voordeel van mijn blog: ik mocht bij enkele instituten behandelingen testen. Spijtig genoeg werden de problemen alleen maar erger en kon geen enkel instituut mij helpen. Ze beloven heel wat en zonder een huidanalyse gingen ze allemaal aan de slag alsof ze direct wisten wat mijn huid nodig had. Lieve mensen: ga nooit op de behandelstoel zonder een huidanalyse (toch niet bij huidproblemen)

Esthetiek Femke in Overijse

Een paar maanden geleden kwam ik in contact met de lieve Femke van Esthetiek Femke, een schoonheidsinstituut in Overijse. Ik voelde me er direct welkom en het volledige team ontvangt je met open armen.

Ik vertelde Femke over mijn huidproblemen en hoe onzeker het maakt. Zij liet me kennismaken met de producten van Environ: het merk gebruikt een uniek vitamine A step-up system om de huid geleidelijk aan te laten wennen aan hogere dosissen vitamine. Wist je dat vitamine A echt essentieel is voor je huid en dat het spijtig genoeg door verschillende omgevingsfactoren afgebroken wordt? Het gevolg: een tekort en bye bye gezonde huid.

Samen met Femke en Laura ging ik aan de slag op weg naar een gezonde huid. Hou van je huid, je hebt er maar één en het is een investering waard!

Huidsupplementen, aangepaste verzorging en behandelingen op maat

De eerste stap op weg naar een gezonde huid is de huidanalyse, via een toestel kunnen ze in de verschillende lagen van de huid zien. Bepaalde problemen zijn namelijk nog niet zichtbaar en zo kunnen ze direct zien wat de conditie van jouw huid is.

Bij mij was het toch even schrikken, mijn huid leek wel zwart! 🙂 Dat komt door de zon vertelde Laura mij, ja ik heb dus al schade van de zon. Geen wonder want ik werk in onze veranda en blijkbaar moet je je ook insmeren achter glas. Nu smeer ik trouw elke dag zonnecrème!

Op basis van de huidanalyse werd aangepaste verzorging en huidsupplementen aangeraden in combinatie met behandelingen op maat van mijn huid.

Skin Accumax: huidsupplementen

Het Advanced Nutrition Programme bevat huidsupplementen voor elke huid: voor immuniteit, hydratatie, bescherming, anti-aging en een zuivere huid. Skin Accumax is speciaal ontwikkeld voor de probleemhuid: het bevat vitamine A, C en E en daarnaast ook de unieke stof DIM (dit is het extract van broccoli). Het supplement pakt alle oorzaken van acne aan: bacteriën, hormonen en te veel talg, waardoor het de huid weer in balans brengt.

Deze supplementen neem je tweemaal per dag, twee pilletjes ‘s morgens en twee ‘s avonds, gedurende minstens 14 weken. Je huid heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Deze supplementen hebben trouwens een werking op je volledige lichaam, ook puistjes op je rug zullen dus verdwijnen.

Ik neem ze nu ongeveer een maandje en half en zie echt al verschil! Binnenkort deel ik een voor en na dus stay tuned. 🙂

Environ- huidverzorging

Olie op een probleemhuid niet goed? Think again!

Mijn huidverzorgingsroutine bestaat uit 4 stappen:

 1. Een dubbele reiniging met de Dual Action Pre-Cleansing Oil: vet en water vermengen  niet en daarom gebruik je als eerste stap deze reiniging omdat de olie van je huid oplost in olie en niet in water. Deze olie reinigt de poriën en zorgt ervoor dat onzuiverheden en make-up restjes verwijderd worden.
 1. De Sebu Wash Gel Cleanser wrijf ik tussen mijn handen en zo begint deze te schuimen. Het helpt om onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen.
 1. Sebu Ace Oil en de Sebu Lac Lotion: ik vermeng een aantal druppeltjes van de lotion en olie. De olie helpt puistjes voorkomen en geeft de huid essentiële vitaminen. De lotion bevat exfoliërende ingrediënten die de huidtextuur helpen verbeteren.
 1. Last but not least: RAD SPF 15, dagelijkse bescherming tegen de zon (ook als het niet zonnig is want straling is altijd aanwezig). De zonnecrème bevat een hoge dosis antioxidanten die beschermen tegen zonneschade. Dagelijks insmeren kan vroegtijdige veroudering voorkomen.

Behandelingen: VPL en Cool Peel

Naast de supplementen en huidverzorging zetten we huidverbetering ook verder in Femke haar instituut. Ik ga nu één keer per week of soms per maand voor een behandeling. Met rosacea moet je voorzichtig omgaan want de huid is extreem gevoelig, met behandelingen zoals VPL en Cool Peel kunnen de symptomen aangepakt worden.

Bij VPL voor rosacea worden de beschadigde aders met ontstekingen vernietigd. VPL versmelt de aders zodat er geen bloed meer door kan. Deze beschadigde aders heb je niet meer nodig want ze doen hun werk niet goed én bloed vindt toch een andere weg. (Femke vergelijkt het met water, dat vindt ook altijd zijn weg).

Het doet een klein beetje pijn maar dat is het waard. 🙂 De lichtflits voelt wat warm aan, maar op zich is het zeker vol te houden! Denk aan het resultaat Elien, dacht ik in mezelf toen ik op de stoel lag. Eerst wordt de rosacea wat donkerder maar dat kan je perfect camoufleren.

Na één behandeling VPL merk ik echt al een gigantisch verschil. In het begin was mijn huid lichtjes gezwollen maar ik zag na een dag of twee echt resultaat. En een behandeling VPL is pas geslaagd als de huid rood of gezwollen is, een reactie is dus een goed teken! VPL kan ook ingezet worden voor andere huidproblemen en collageenstimulatie.

Cool Peel is op basis van lactaatzuur wat het zachtste zuur is onder de zuren. Het zuur heeft een hydraterende werking waardoor de huid nooit gedeshydrateerd is na een behandeling. Er wordt steeds met een laag percentage gewerkt waardoor de huidbarrière niet beschadigd wordt. Doordat het een lagere ph-waarde heeft werkt de peeling zeer diep zonder agressief te zijn én dat is ideaal bij rosacea. Het resultaat? Een gezonde glow op mijn gezicht!

Binnenkort deel ik een voor en na, zo kan ik jullie het resultaat tonen.

Heb je meer informatie nodig?

Bezoek de website van Esthetiek Femke of maak een afspraak: http://esthetiek-femke.be/

Hopelijk kan ik je hier ook wat mee helpen!

3 Reacties

 1. juni 2, 2019 / 9:21 am

  Zo interessant om te lezen! Goed dat je de behandeling hebt gevonden die werkt voor jou! 😀

  xo Noor

 2. Elodie
  augustus 3, 2019 / 10:28 am

  Hi! I would love to know if your rosacea got better with the dim supplement

 3. Elien
  Auteur
  augustus 18, 2019 / 3:15 pm

  Hi Elodie, it did actually! You have to take it a few months to make sure your skin gets used to it.
  It worked great, but I also used the right skin care (Environ) because it’s great for problem skin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

IG
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.