fbpx

Probleemoplossend denken: waar is jouw ideale klant naar op zoek?

Probleemoplossend denken voor klanten

Behandelingen met fancy benamingen of producten met een prachtige naam: leuk, maar zegt het ook iets voor potentiële klanten? Er zijn namelijk zoveel concurrenten en jouw toekomstige klant is op zoek naar een oplossing. Als hij of zij een aankoop wilt doen, dan zal deze persoon zich eerst goed informeren.

Wanneer jij het enkel hebt over behandelingen of producten, dan denk je niet echt probleemoplossend: waarom zou je toekomstige klant voor jou moeten kiezen?

Denk in functie van je klant

Jouw klanten zorgen ervoor dat jij op het einde van de maand je facturen kan betalen. Daarom moet je altijd in functie van jouw ideale klant denken: wie is het en vooral, naar wat is zij of hij op zoek? Ken je doelgroep, dan volgt de rest. Je communicatie stem je volledig af op deze doelgroep, daarom is het belangrijk dat jij ze goed kent.

Geef de oplossing

Om een simpel voorbeeld te geven: ik heb een gevoelige huid en huidproblemen. Stel dat ik op zoek ga naar een behandeling, dan denk ik probleemoplossend: welke behandelingen zijn geschikt voor mijn gevoelige huid en sterker nog, wat kan mijn huidproblemen ‘oplossen’ of welke behandelingen kunnen verlichting bieden? Een algemene benaming zegt in dit geval niets, omdat jouw potentiële klant elke dag heel wat commerciële boodschappen krijgt. We scrollen direct voorbij social media posts en we lezen heel snel over de beschikbare informatie. De boodschap moet dus eigenlijk in enkele seconden al duidelijk zijn.

Conclusie: zeg direct wat het voor jouw klant doet

Waarom zou je potentiële klant dit nodig hebben? Wat zijn de voordelen? Doe dit zonder te commercieel over te komen want social media gaat nog steeds over persoonlijke connecties. Kom zelf wat meer aan bod en zorg voor een goed evenwicht tussen persoonlijke en commerciële posts, zo leren potentiële klanten je kennen en weten ze waarom jij expert bent.

Meer tips nodig? Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief voor ondernemers:

Volg:
Elien Voets
Elien Voets

Hi, ik ben Elien. Op de blog vind je mijn passie voor mode, beauty, lifestyle en verre reizen. Mijn laptop en smartphone wijken nooit van mijn zijde en ik ben stiekem ook wat koffieverslaafd. Een lekkere cappuccino naast me tijdens het werken, daar kan ik zo van genieten!

Mijn motto: Ga je dromen achterna, ze weten de weg. ♥︎

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.