fbpx

Het belang van persoonlijke content op social media

Dat social media kanalen belangrijk zijn weet bijna elk bedrijf, het is nu eenmaal iets waar je echt niet omheen kan. Maar even belangrijk is de content die je op je kanalen post. Niemand zit te wachten op een cliché foto van een lachende collega aan het koffiemachine. Want eerlijk, wat zegt dat over jouw bedrijf? Niets, juist ja. Dit heeft absoluut geen waarde voor je bedrijf. Sterker nog: ik durf te wedden dat niemand op die cliché beelden klikt. Daarom ben ik altijd voorzichtig met stockfoto-websites, de meeste foto’s op deze sites worden zo vaak gebruikt dat ze totaal niet relevant en uniek meer zijn. 
Mijn advies: investeer in een persoonlijke bedrijfsshoot, zodat je steeds genoeg content klaar hebt staan. Of ga op zoek naar stockfoto websites die pakketten aanbieden, waarmee je content krijgt die bij elkaar past. In mijn webshop www.thesocialcreative.be bied ik pakketten aan binnen bepaalde thema’s: denk aan Kerstmis, Pasen, …

Persoonlijke content op social media is belangrijk (1)

Waarom persoonlijkheid belangrijk is 

Wil je echt opvallen in ‘de grote massa’? Zorg ervoor dat jouw (potentiële) klanten dan weten wie jij bent, wat je doet en vooral wat je voor je klanten kan betekenen. 

We worden overladen met commerciële boodschappen en de sterke bedrijven steken daar bovenuit. Dit zijn ondernemers met bijzondere verhalen en bovenal ook gewoon enorm goede content. Het is misschien wat cliché, maar content is king, ja ook al ben ik dat zinnetje stiekem beu gehoord. 🙂

Mijn principe: zaaien en dan pas oogsten

Iets waar ik zelf echt ‘onnozel’ van word: bedrijven die alleen maar commerciële posts delen op social media. Niet slecht bedoeld, maar daar zitten mensen echt niet op te wachten. We zijn niet merkentrouw meer en je moet potentiële klanten overtuigen vooraleer ze een aankoop doen. Meestal heb je meerdere contactpunten nodig vooraleer een klant echt overtuigd is. 

Zorg voor een goed evenwicht tussen persoonlijke en commerciële posts. In die persoonlijke posts ben je eigenlijk aan het zaaien, je toont wie je bent en wat jij kan. Daarna kan je oogsten, en de vruchten hiervan plukken. 

Wees expert, via blogs, beeldmateriaal en teksten toon jij waar je goed in bent. Als jouw toekomstige klanten via SEO, social media en advertenties op deze blogs terechtkomen, dan begint pas het echte werk. Het is aan jou om ze te overtuigen met persoonlijke content. 

Een bedrijfsshoot: start met een moodboard en jouw waarden

Ik ga om de zoveel maanden langs bij mijn klanten voor een bedrijfsshoot. Zo’n shoot is volledig personaliseerbaar (aantal uren, hoeveel content er nodig is.) Sommige klanten kiezen voor een maandelijkse shoot, anderen kiezen voor driemaandelijks, zodat er voor drie maanden content klaar staat. 


Een moodboard op Pinterest

We beginnen nooit zonder een goede voorbereiding: ik maak steeds een moodboard aan op Pinterest en stel ook een soort van planning op, denk hierbij aan de volgende zaken: 

  • Benodigdheden
  • Welke sfeer willen we uitstralen
  • Voor welke seizoenen is het juist
  • Kledingwissels (zeer belangrijk als je voor meerdere maanden content maakt.)
  • Planning van de dag: hoe lang gaan we shooten, waar en hoe? 

Via mijn vaste pakketten weten mijn klanten wat ze krijgen en wat het prijskaartje is. 

Mijn shoots starten vanaf zo’n €210 euro met een minimum van aantal foto’s, uren en inclusief nabewerking. Foto’s hebben altijd wat nabewerking nodig, omdat een camera niet exact ziet wat wij met het blote oog zien. 

Ben je zelf ondernemer, of zit je met een vraag? Mailen mag altijd naar elien@littlelouvain.com

Pssst: benieuwd naar mijn online marketing tips en mijn werkwijze?

Via mijn online nieuwsbrief hou ik ondernemers in België en Nederland op de hoogte. Je krijgt 1 mailtje per week van me (binnen bepaalde thema’s.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

IG
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: geen berichten gevonden.