fbpx
Skip to content Skip to footer

Bloggen voor je bedrijf? 7 redenen waarom je hier best mee start

Bloggen voor je bedrijf_ 7 redenen waarom

Bloggen passé? Absoluut niet, bloggen is en blijft ook in 2020 belangrijk. Het is ondertussen 4 jaar geleden dat ik mijn eigen blog startte, Littlelouvain.wordpress.com (Ja, toen had ik nog geen eigen domeinnaam en die lelijke WordPress.com nam ik er met veel plezier bij.) Ik was op dat moment nog aan het studeren en het leek mij een goede aanvulling voor mijn opleiding marketing-communicatie. 1 jaar later werd mijn blog mijn bedrijf, voor mij was het dus de ideale start voor mijn verdere carrière. 

Maar waarom zou je nu zelf starten met bloggen voor je bedrijf? Wel, ik geef je daar 7 goede redenen voor. 

1. Via een blog bied je waarde

Een blog is de ideale manier om extra waarde te bieden, toch als je het goed aanpakt. Terwijl je op social media een beperking hebt qua tekst, kan je via blogs een volledig verhaal vertellen. De voorwaarde? Je moet genoeg waarde bieden. Een blog is geen reclamebord, het is de manier om aan storytelling te doen en een oplossing te bieden voor problemen. Dit wil ook zeggen dat je jouw klant volledig moet kennen. Schrijf in functie van je klant. 

Een tip: het kan helpen om vragen te formuleren bij elk product of iedere dienst die je aanbiedt. Plan een brainstormsessie in en verzamel al die vragen in een contentplanning, zo heb je genoeg ideeën en zit je dus nooit zonder inspiratie.

Wie is je ideale klant, schrijf blogs voor je doelgroep


2. SEO: gevonden worden is bij velen een groot probleem

Op social media kan je zowel zelf op zoek gaan naar je doelgroep, maar je moet ook gevonden worden. Die online zichtbaarheid is bij veel bedrijven toch nog een probleem. 

Als je jouw doelgroep perfect kent, dan weet je ook welke zoekwoorden zij gebruiken tijdens hun zoektocht via zoekmachines. Het zijn deze zoekwoorden die je moet gebruiken in je blogs. 
Als een blog goed geschreven is, dan zal je heel wat verkeer naar je artikel trekken omdat je een hoge positie inneemt bij de zoekresultaten. Een voorbeeld: via mijn artikel over Instagram content ideeën krijg ik dagelijks heel wat bezoekers, simpelweg omdat ik de eerste positie inneem voor verschillende zoekresultaten.

3. Leads verzamelen op automatische piloot 

Wil je echt werken aan groei? Dan volstaat een blog niet, zorg onder elk artikel voor een inschrijvingsvakje voor je mailings. Wanneer potentiële klanten via zoekmachines op je artikel komen, dan weet je dat ze al een vorm van interesse hebben in het onderwerp. De kans is dan groot dat ze zich graag inschrijven voor je mailings.

Zorg er wel voor dat je waarde biedt: leg duidelijk uit voor wie die mailings zijn en wat ze bieden. Mijn mailings zijn vooral voor ondernemers in België en Nederland, dat maak ik duidelijk in de beschrijving, hierdoor zorg je ervoor dat enkel de juiste mensen zich inschrijven.

Gratis marketingtips ontvangen ondernemers en bedrijven

4. Toon je expertise 

Een blog is ideaal om je expertise aan te tonen. Wie ben je, wat doe je en vooral: waarvoor kunnen klanten bij jou terecht? 

5. Je trekt verkeer naar je website (via social media) 

Ik deel regelmatig blogs op mijn Facebook & Instagram. Als je genoeg waarde biedt zullen mensen gemakkelijker doorklikken (vergeleken met een simpele foto). Heb je geen inspiratie voor een nieuwe social media post? Dan kan je eventueel een blogartikel uit het verleden opnieuw delen.

6. Blogs zijn ontzettend goed voor advertenties

Wil je graag een nieuwe doelgroep bereiken aan de hand van advertenties? Een blog is daar geschikt voor omdat het niet te commercieel overkomt. Een nieuwe doelgroep kent jou nog niet, het heeft dus geen zin om direct een aanbod te doen. Zorg voor een interessante blog met een verleidelijke titel, eentje waarmee je de lezer aanspoort om door te klikken. 

7. Je kan blogs hergebruiken en opdelen in kleinere vragen 

Vind je het moeilijk om steeds opnieuw social media posts te verzinnen? Een kleine tip: je kan blogs hergebruiken en opdelen in verschillende social media posts. 

Een voorbeeld: deze blog gaat over bloggen, daar kan ik de volgende social media posts mee vormen:

 1. Hoe lang moet een blog zijn? 
 2. Hoe schrijf je een overtuigende titel? 
 3. Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten je artikel tot het einde lezen? 
 4. De structuur van een goede blog: hoe is dit opgebouwd? 
 5. Waarom is een blog interessant voor je bedrijf? 
 6. Bloggen voor je bedrijf: de meest voorkomende fouten
 7. Ken je doelgroep: schrijf in functie van je ideale klant. 
 8. Tips voor de perfecte blog
 9. (…) 

Zie zo: direct 8 verschillende ideeën voor een volgende social media post! Dat hoeft echt niet moeilijk te zijn dus. 😉

Tips bij het schrijven van blogs 

 • Een goede blog is altijd afgestemd op je doelgroep. Ken je (potentiële) klanten: wie zijn ze, wat zijn hun interesses? Je moet dus niet zozeer schrijven omdat jij het leuk vindt, je moet je afvragen waar klanten naar op zoek zijn. 
 • Wissel af met lengte: een blog moet zowel interessant zijn voor je websitebezoeker als voor zoekmachines. Google houdt van langere teksten vol waarde, maar zorg ervoor dat de lezer niet afhaakt. Wanneer een bezoeker snel afhaakt, dan merken zoekmachines dit ook op. Het gevolg? Ze gaan ervan uit dat de blog niet genoeg waarde biedt en dat kan een ongunstig effect hebben op je zichtbaarheid. Hoe lang moet een blog nu echt zijn? Dat lees je in deze blog.
 • Zorg voor structuur: we lezen op een scherm anders dan op een blad papier. Je kan best werken met een blokkenstructuur, deel de tekst op in kleine ‘hapklare blokken’, en vergeet zeker de titel en koppen niet! H1, H2, H3: ook daar wordt door zoekmachines naar gekeken (zo weten ze gemakkelijk waar de tekst over gaat.) 
 • Geef ook je afbeeldingen de juiste titel. IMG_123 is een slecht voorbeeld, zorg ervoor dat de zoekwoorden in de titel staan. (Dit is ook weer goed voor je SEO!) 
Ontdek de blog en mailing pakketten uitbesteden bedrijf

Vaste blog en mailing- abonnementen

Vind je het lastig om sterke teksten te schrijven? Of heb je er als ondernemer helemaal geen tijd voor? 

Goed nieuws! Via mijn vaste blog- en mailingpakketten hoef je zelf niets meer te doen: ik lever je maandelijks een bepaald aantal artikels aan (of ik zet ze voor jou online.) Je weet dus altijd wat het je kost en je hoeft zelf niets meer te doen.  Bekijk de blogpakketten hier: http://www.littlelouvain.com/copywritingblogs/

Gratis marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.