fbpx
Skip to content Skip to footer

Je social media uitbesteden: waar moet je op letten?

Coronacrisis of niet: online zichtbaar zijn blijft altijd belangrijk. Heel wat ondernemers weten dat het van cruciaal belang is om online actief te zijn, maar de meesten hebben er geen tijd voor of geen zin in. Geen enkel probleem, want ik neem dat werk maar al te graag op mij.

Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten vooraleer je van start gaat met het uitbesteden van je social media. Ik zet enkele veelgestelde vragen en belangrijke tips op een rijtje.

1. Vaste pakketten vs uurtarief

Heb je een social media manager gevonden? Super, maar kijk altijd eerst of deze persoon met een vaste pakketprijs of via uurtarief werkt.

Ik werk steeds met een vaste pakketprijs per maand, maar dit kan zelf nog aangevuld worden met losse zaken zoals mailings, blogs, advertenties, fotografie (…) indien er die maand nood aan is/ budget voor is. Mijn pakketprijzen vind je hier: http://www.littlelouvain.com/11220-2/

Werkt de persoon niet met vaste prijzen? Zorg er dan voor dat je op het einde van de maand niet voor verrassingen komt te staan. Soms kan dat eindbedrag sterk oplopen! Maak dus duidelijke afspraken.

social media uitbesteden vlaams-brabant (1)

2. Ga voor iemand die feeling heeft met de sector

Iemand die voor allerlei uiteenlopende sectoren werkt? Volgens mij kan dat niet, je kan namelijk niet met alles feeling hebben. Ik ben me de voorbije jaren meer beginnen focussen op beauty, mode, reizen en lifestyle. Dit zijn onderwerpen die supergoed bij me passen en daardoor kan ik steeds met veel interesse en passie voor mijn klanten werken. Benieuwd voor wie ik al mocht werken? Mijn klanten ontdek je hier.

Heb ik al projecten geweigerd? Ja zeker, gewoon omdat dit niet binnen mijn specialiteit valt. In dat geval stuur ik je wel graag door naar een collega.

3. Hoe verloopt het contact?

Er zijn twee soorten freelancers: diegenen die op verplaatsing werken bij de klant, of freelancers die steeds vanuit eigen kantoor werken. Ik behoor tot die tweede groep, in dat geval is duidelijke communicatie ontzettend belangrijk.

Bij mij loopt dat bij voorkeur altijd via WhatsApp, om de zoveel maanden ga ik ook langs voor een meeting bij de klant, of houden we een Skype meeting.

contact via whatsapp

4. Online moet offline aanvullen

Online is de laatste jaren alleen maar belangrijker geworden, maar vergeet het offline gedeelte van je bedrijf ook niet. Wil je echt een band opbouwen met je klanten, dan doe je dat ook offline. Denk aan evenementen, flyers, eventueel offline communicatiemiddelen die aanwezig zijn in je zaak.

PS: ga niet alleen op zoek naar nieuwe klanten, maar zorg ook voor een goede band met je huidige klanten. Het is namelijk veel duurder om een nieuwe klant te vinden, dan een huidige klant te behouden. Vergeet dus zeker je klanten niet. Denk aan loyaliteitsprogramma’s, exclusieve acties voor je klanten, een eventje voor je trouwe klanten, een cadeautje…

5. Social media is niet genoeg

Social media is maar een deeltje van je online verhaal. Ook je website, advertenties, mailings of blogs zijn belangrijk, ze moeten allemaal één mooi geheel vormen. Je kan dan wel via social media verkeer naar je website sturen, als je website niet goed is zal dat niet veel opleveren.

Trouwens: door de algoritmes van Instagram en Facebook bereik je ook maar een deel van je klanten, daarom zijn mailings en advertenties net zo interessant.

Een nieuwe potentiële klant heeft ook meerdere contactpunten nodig vooraleer deze jou onthoudt. Als je verschillende online middelen inzet, dan heb je direct verschillende contactpunten en werk je dus aan naamsbekendheid.

6. Adverteren kan je leren

Zowel je huidige websitebezoekers als een nieuwe doelgroep kan je via advertenties bereiken. Facebook houdt al de data bij, ze weten dus letterlijk alles over ons. Heb je een webshop? Dan kan je ook opvolgen hoeveel bestellingen er voortkomen uit je advertenties. Meten is weten. 🙂 Je kan ook opvolgen hoeveel mensen je contacteren, hoeveel mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief…

Heb je nog vragen? stuur ze mij gerust via mail: elien@littlelouvain.com

Samen aan je online marketing werken voor je bedrijf_

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.