fbpx
Skip to content Skip to footer

Favoriet van Belgische bodem: Lore Segers Jewels

Lore Segers jewels Leuven

Wie me een beetje kent weet dat ik niet voor massaconsumptie ben. We consumeren, we smijten weg én kopen weer opnieuw. Van onze wegwerpmaatschappij zal ik dus nooit een voorstander zijn en daarom probeer ik zeker op het vlak van mode en accessoires de juiste keuzes te maken. Het is zoveel fijner om bij lokale ondernemers te winkelen omdat je hen steunt in plaats van de grote ketens. 🙂 

Onlangs leerde ik het Belgische merk Lore Segers kennen, een prachtige collectie juwelen handgemaakt in Leuven. En… ik mocht een kijkje nemen in haar atelier. Weten wie jouw juwelen maakt en waar ze exact gemaakt worden, dat is toch veel fijner! 

* Ik mocht trouwens de foto’s nemen voor haar nieuwe collectie, wat een eer! Superblij met deze prachtige samenwerking. Daarom laat ik je graag kennismaken met deze topmadem en haar prachtige collectie. 

Bar ring en armband Marie

Geïnspireerd door het natuurlijke proces van oxidatie 

Elk stuk is volledig handgemaakt in Lore’s atelier in Leuven. Ik ging er langs en zij toonde mij de vele kleine stappen die elk stuk ondergaat vooraleer het met veel liefde opgestuurd wordt naar haar klanten. Wat een uniek proces en er komt echt zoveel meer bij kijken dan je zelf zou denken. 

Schoonheid zit in onvolmaaktheden, dat is wat ons uniek maakt. Dit zet Lore graag in de kijker met haar collectie. Het proces van oxidatie kan je namelijk niet volledig sturen, waardoor de resultaten altijd anders zijn. Toch altijd wat spannend hé maar ook o zo mooi dat elk stuk op die manier uniek is. 

Fused By You 

Naast de vaste collectie wil Lore je via Fused by You de kans geven om zelf je stuk samen te stellen. Je kiest het type juweel, het aantal elementen, de materialen en de lengte of de grootte. Hoe origineel is dat? Er loopt zeker en vast geen tweede persoon rond met hetzelfde juweel als jij. 

Het samenstellen kan hier: https://www.loresegers.eu/fused-by-you

Mijn favoriete stuks 

Toeval of niet, maar turquoise is echt mijn ding. En laat dat nu zijn waar Lore zo bekend om staat: met haar turquoise designs maak je echt een statement. Of je deze nu combineert met een minimalistische outfit of eerder classy de deur uitgaat, de juwelen zijn geschikt voor elk seizoen en iedere gelegenheid. Ze zijn tijdloos waardoor je ze gerust ook van generatie op generatie kunt doorgeven. 

Mijn favoriet is ongetwijfeld oorbel N204, die een top-plaatsje heeft gekregen in mijn juwelenkast. Maar daar stopt het niet bij, armband Marie of Ring A04 staan ook nog op mijn verlanglijstje. En eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen haha… 🙂 

Oorbel N204

De persoon achter het merk: Lore 

Lore is eigenlijk architecte van opleiding. Dat merk je ook aan haar designs: ze speelt enorm veel met vormen en materialen. Ze deed het ontzettend graag, maar haar creativiteit kan ze pas echt kwijt in haar collectie juwelen. 

De materialen waarmee ze werkt

Lore gebruikt vaak zilver, koper en messing omdat deze oxideren onder invloed van lucht en vocht. Hierdoor krijg je de mooiste texturen en kleuren en dat kenmerk vindt ze zelf interessant (en ik ook! :))

Het aantal collecties per jaar

De meeste grote ketens lanceren regelmatig nieuwe designs of collecties. Bij Lore is dat anders: ze wil juist tijdloze juwelen creëren die langer dan één seizoen meegaan. Ze brengt elk jaar een nieuwe collectie uit, maar dat wil niet zeggen dat de vorige designs afgeschreven zijn. Het zou toch zonde zijn om na 6 maanden afscheid te nemen van een design waar zoveel tijd en liefde in kruipt. Daarom staan de vorige designs ook op de webshop. 

Lore Segers jewels (6)
Lore in haar atelier

Benieuwd? Ontdek de collectie in de webshop: https://www.loresegers.eu/all

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.