fbpx
Skip to content Skip to footer

FAQ: een antwoord op jouw vragen over social media en online marketing

Een antwoord op al jouw vragen over social media en online marketing

Als je wilt communiceren over jouw producten of diensten, dan begint alles met een goede beschrijving van je doelgroep. Wie zijn ze, wat doen ze en vooral: hoe los je hun problemen op? Daarom stel ik ook regelmatig enkele vragen op mijn Instagrampagina, zodat ik mijn doelgroep beter leer kennen.

Deze keer vroeg ik aan ondernemers waar zij nog moeite mee hebben (op het vlak van social media, online marketing, contentcreatie, adverteren…) Ik geef je met plezier een antwoord op deze vragen! 

Een gebrek aan tijd voor social media

Ik heb een gebrek aan tijd

Wanneer ik voor een eerste kennismakingsgesprek langsga bij potentiële klanten hoor ik het vaker dat ze een gebrek aan tijd hebben. Als ondernemer ben je continu bezig en er zitten meestal niet genoeg uren in één dag. En als je dan toch even tijd hebt, dan hou je je natuurlijk liever bezig met andere zaken.

De tip die ik je kan geven: plan alles op voorhand in. Voor mijn klanten plan ik posts in via www.later.com, en de posts nakijken gebeurt meestal via de app die je gratis kan downloaden voor je smartphone. Later is gratis tot 30 posts/ kanaal/ maand, ruim voldoende! 

Creëer content voor meerdere maanden, plan bijvoorbeeld een dag in per maand waarbij je echt focust op content. Werk hierbij in verschillende stappen: 

  • Denk na over de soort content en leg de ideeën vast in je contentkalender. 
  • Maak de foto’s (Decoratie vind je bij Casa, Action, H&M home, Maisons du Monde,…) Achtergronden/ ondergronden nodig voor de juiste sfeer? Ik koop al mijn backdrops bij Photography Backdrop Club, met de code FROMLITTLELOUVAIN krijg je trouwens 15 procent korting op je aankoop. 
  • Schrijf daarna de caption (zorg ook voor de juiste hashtags.) Hoe je de juiste hashtags vindt, dat lees je hier: http://www.littlelouvain.com/hashtags-op-instagram-anno-2019-hoe-zet-je-ze-optimaal-in/

Ik weet niet wat ik moet posten/ wat werkt 

Bedrijven leggen vaak de focus op commerciële posts zoals acties of foto’s van de producten. Wil je echt opvallen in de massa, dan zorg je best voor een goed evenwicht tussen persoonlijke foto’s en commerciële posts. Met persoonlijke foto’s bedoel ik echt het gezicht of het team achter een merk. Zet bijvoorbeeld een teamlid in de kijker, geef wat leuke weetjes en maak het persoonlijk. 

Als je niet weet wat je moet posten kan je inspiratie opdoen:

  • Kijk eens naar de concurrentie
  • Zoek content via Pinterest. Hier doe ik zelf enorm veel inspiratie op. 
  • Plan een brainstormsessie in: hierbij focus je op je content (laat je niet afleiden door je gsm, mailtjes etc. maar hou je tijdens dit moment echt bezig met het bedenken van content. 

Ik wil groeien op Instagram maar weet niet hoe

De laatste tijd vallen de cijfers weer wat tegen op Instagram. Er zijn recent heel wat artikels verschenen over het algoritme en hoe je dit kan verslaan. Maar het algoritme hoeft op zich geen probleem te vormen.

Als je wilt groeien op Instagram, dan zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Post consistent: zo toon je aan Instagram dat je een actieve gebruiker bent. 
  • Reageer op andere foto’s en op reacties onder je posts: interactie is de sleutel tot succes op Instagram. Als een foto snel veel likes en reacties krijgt, dan merkt Instagram dat dit goede content is. Zo zal goede content het enorm goed doen, en slechte content het juist enorm slecht. 
  • Like foto’s bij bepaalde hashtags: mijn doelgroep bevindt zich bijvoorbeeld in #kampenhout, #Haacht, #boortmeerbeek, hierdoor like ik foto’s met deze hashtags en werk ik aan naamsbekendheid. 
  • Creëer content die interessant is voor jouw doelgroep. Het is cliché maar goede content werkt. Hoe weet je of jouw content goed is? Simpel: denk in functie van jouw doelgroep. Hebben zij baat bij deze content? Leren ze er iets uit, of is het gewoon interessant? 

B2B marketing: hoe begin ik daarmee? 

Er is een groot verschil tussen B2B marketing (marketing van bedrijf naar bedrijf) en B2C (marketing van bedrijven naar particulieren.) Het vraagt om een volledig andere aanpak. Ik werk enkel voor bedrijven, dus mijn focus ligt puur op bedrijven. 

Eigenlijk komt het erop neer dat je weet wie jouw doelgroep is en waar je ze tegenkomt. Breng alle relevante touch points in kaart, touch points zijn contactpunten, die zowel offline als online plaatsvinden. Denk aan interessante events, forums, je website, advertenties, social media. Alle manieren waarop jij in contact komt met jouw klanten.

Ik merk dat ik vooral aanvragen krijg door SEO, mijn gratis mailings, mond-tot-mondreclame en Instagram. Daarom zet ik sterk in op deze kanalen. Voor B2B marketing kan LinkedIn ook handig zijn (je kan bijvoorbeeld enkele posts van Facebook gewoon door posten naar LinkedIn. Zo bespaar je tijd maar ben je toch actief op dit kanaal.

Nog vragen? Stuur me een mailtje via elien@littlelouvain.com

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.