fbpx
Skip to content Skip to footer

Hoe maak je zelf unieke foto’s en content voor je bedrijf?

Zelf foto's maken voor je bedrijf (1)

Zelf foto’s maken voor je onderneming, ik kan het alleen maar aanraden. Zo zorg je er voor dat je content echt uniek is, en dat die ook volledig bij je bedrijf past. Er is namelijk één groot probleem in verschillende sectoren: foto’s en teksten worden standaard aangeleverd door de leveranciers en die worden door heel wat klanten klakkeloos overgenomen. Dat is niet origineel, en eigenlijk ook totaal niet interessant voor jou… 

In deze blog vertel ik je waarom het kopiëren van content niet goed is en hoe je zelf unieke foto’s en content maakt voor je bedrijf. 

Teksten kopiëren wordt afgestraft door Google 

Er bestaat zoiets als ‘dubbele content’, dat wil zeggen dat Google dezelfde tekst op verschillende websites detecteert. De zoekmachine ziet dus dat de content niet uniek is en daar word je op afgestraft. Een gigantisch probleem omdat je SEO (search engine optimization) daar ook onder lijdt. Met andere woorden: jouw positie op Google zal lager zijn. 

Als je teksten zelf schrijft en je rekening houdt met zoekwoorden, dan zal je veel sneller hoger scoren dan wanneer je die content gewoon letterlijk kopieert. 

Een voorbeeld: voor een klant in de beautysector schreef ik een blogartikel, dit artikel was uiteraard volledig zelf door mij geschreven, terwijl de andere websites steeds dezelfde tekst gebruikten. De conclusie: na een aantal weken nam het artikel van mijn klant de eerste positie in op Google, gewoon omdat de tekst helemaal uniek is. 

Unieke content heeft meer waarde voor je doelgroep

Je moet altijd schrijven vanuit je klanten: wat zijn hun problemen en hoe bied jij de oplossing? Als je de content van je leveranciers gewoon overneemt, dan kan het ook zijn dat je klanten dit opmerkingen. Wie weet ben jij niet het enige instituut in de buurt dat met het merk in kwestie werkt, en volgt je klant ook je concurrent. Als jij en je concurrent hetzelfde posten, dan valt het al snel op dat jij die content niet zelf geschreven hebt. 

Dat is storend voor klanten, die weten immers goed genoeg dat de content niet uniek is. 

Zelf foto’s maken voor je bedrijf hoeft niet moeilijk te zijn

Ik krijg vaak de opmerking: “Elien, ik kan geen goede foto’s maken.” Tuurlijk wel, je hoeft daar absoluut geen professionele fotograaf voor te zijn. 🙂 Wissel eens af: trek foto’s met je gsm van je producten op het schap, neem een foto van de ruimte en laat ook iemand anders enkele foto’s van jou nemen. Social media hoeft niet perfect te zijn, zolang dat maar persoonlijk is

Natuurlijk is de kwaliteit van een camera in de meeste gevallen nog een pak beter dan die van je gsm. Als je foto’s nodig hebt voor je website, dan kies je dus best voor foto’s die in hoge resolutie gemaakt zijn met een professionele camera. Maar dat even terzijde. Voor social media volstaat je gsm wel! Uiteraard kan je ook om de zoveel maanden samenwerken met een fotograaf die jou en je bedrijf perfect in de kijker zet. 

Consistentie in je content op social media

Als je zelf van start wil gaan met het nemen van foto’s voor jouw onderneming, dan kan je eens kijken voor flexibele achtergronden, zoals die van Club Backdrops bijvoorbeeld. 
Ik heb er zelf al een stuk of 20 want die kwaliteit is gewoon top. Je kan die afwassen, ze zijn oprolbaar en nemen dus weinig plaats in. Ideaal (zeker in mijn geval, want ik heb gigantische dozen vol decoratie die ontzettend veel plek innemen.) 

Als trouwe klant mag ik mijn lezers een korting geven van 15% op de flexibele achtergronden. Als je er eentje wilt bestellen, doe dat dan via deze link en dan krijg je automatisch 15% korting (bij het afrekenen krijg je die korting dus direct): clubb.to/fromlittlelouvain

Waarom is zo’n achtergrond geschikt? Simpel, je kan op een laagdrempelige manier zelf consistentie aanbrengen in je foto’s. Je kiest een achtergrond die helemaal bij de look & feel van je bedrijf past, en dan kan je zelf aan de slag met productfotografie voor jouw bedrijf. Gemakkelijker kan het niet meer worden. Kijk eens naar de foto’s die ik al gemaakt heb met deze flexibele achtergronden.

Contentideeën nodig voor Instagram? 

Het is niet altijd gemakkelijk om genoeg inspiratie te hebben voor je volgende Instagram posts. Daarom verzamelde ik al mijn contentideeën voor Instagram in een blog zodat je nooit zonder inspiratie zit. 

Ben je ondernemer? Dan kan je je natuurlijk ook inschrijven voor mijn gratis nieuwsbrief, dan krijg je elke week 1 mailtje boordevol marketingtips. Of stuur me vrijblijvend een mailtje als je vragen hebt: elien@littlelouvain.com

Bewaar deze blog op Pinterest:

zelf foto's maken voor je bedrijf tips

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.