fbpx
Skip to content Skip to footer

Mijn werkwijze als freelance online marketeer

Elien Voets freelance marketeer leuven

Je hebt twee soorten freelancers: het groepje dat op verplaatsing werkt bij een bedrijf of meerdere bedrijven (of coworking space), en een tweede groep die van thuis uit werkt. Ik behoor tot de tweede groep en daar ben ik eigenlijk ontzettend blij mee. Ik draai op liters koffie, en mijn rustige bureau in het midden van de natuur zou ik absoluut niet opgeven.

Toch is er één nadeel aan een thuiskantoor: je hebt minder ‘fysiek’ contact met klanten. Eigenlijk ben ik maar heel af en toe op verplaatsing voor foto’s of tweemaandelijkse meetings, maar voor de rest zit ik achter mijn computer of camera. In een eerste gesprek krijg ik vaak de vraag hoe het in zijn werk gaat, zo’n samenwerking met mij. Omdat persoonlijk contact één van mijn sterke punten is, vertel ik je vandaag hoe mijn werkwijze in elkaar zit. 

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Alles begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De meeste klanten mailen mij met hun specifieke wensen, maar in een eerste gesprek kijk ik echt naar de mogelijkheden van het bedrijf. Online marketing is namelijk veel meer dan social media (en extra klanten krijgen en je huidige klanten tevreden houden, dat vraagt meer dan alleen social media).  

Op voorhand doe ik een volledige analyse en vertel ik je welke waarde ik kan bieden. Er komen ook enkele van mijn andere projecten aan bod zodat je direct ziet wat ik al gedaan heb tijdens mijn freelance carrière. 🙂 

Na een gesprek geef ik potentiële klanten altijd wat tijd. Ze mogen me zelf terug mailen als ze graag zouden samenwerken. Geen verplichtingen dus, want daar hou ik absoluut niet van. 

Later.com scheduling tool

Content via de marketingkalender en scheduling tools

Voor een aantal klanten beheer ik de social media kanalen, en ik heb altijd goedkeuring nodig voor ik zelf iets post. In mijn maandelijkse marketingkalender hou ik verschillende zaken bij zoals de social media post ideetjes, campagnes, nieuwsbrieven, etc. Zo houden we steeds een overzicht van de lopende campagnes, en kunnen we op tijd inspelen op bepaalde belangrijke dagen. 

Mijn diensten

Online marketing is natuurlijk een ruim begrip (denk aan social media, websites, branding, copywriting…). Ik focus me sterk op de juiste content, want dat maakt het verschil. Als je wil opvallen in de massa, dan start echt alles met de geschikte content. 

Werkwijze 

Na een eerste kennismakingsgesprek gaan we van start, maar daar heb ik nog een aantal zaken voor nodig: 

  1. De kleurencodes en lettertypes (zodat ik posts kan bewerken en dat alles een mooi geheel vormt, een duidelijke branding is echt belangrijk.) 
  2. De doelgroep: op wie wil jij je focussen? 
  3. Beeldmateriaal: ik zet alles in een gedeelde Dropbox per mapje, zodat we steeds aan het beeldmateriaal kunnen. Heb je nog geen geschikte beelden (denk aan foto’s van producten, diensten en jezelf)? Dan kom ik graag langs voor een bedrijfsshoot, meer info vind je hier: http://www.littlelouvain.com/photography/
  4. Toegang tot de social media kanalen: je maakt me redacteur van de pagina zodat ik berichten kan posten.
  5. Eventueel ook toegang tot Google My Business, als dit tot mijn takenpakket behoort. 
  6. Als ik moet adverteren heb ik ook toegang nodig tot de bedrijfsmanager en advertentiebeheer.
  7. Je maakt een account aan op www.later.com, zodat ik posts daar kan inplannen. Het handige aan de tool is dat je ook een app kan downloaden voor je smartphone.
  8. Ik zorg voor de marketingkalender en stuur het linkje door. Op die manier heb je altijd een overzicht van de lopende campagnes.

Na deze stapjes kunnen we starten. Contact gebeurt vooral via WhatsApp, want daar heb ik een gesprek voor elke klant. Supergemakkelijk!

Zit je met een vraag of wil je graag vrijblijvend meer info? 

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis, je mag me mailen naar elien@littlelouvain.com

Schrijf je in voor mijn gratis marketing nieuwsbrief

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.