fbpx
Skip to content Skip to footer

Social media posts maken in de huisstijl van je bedrijf

Een huisstijl of branding op social media: je hebt er waarschijnlijk wel vaker van gehoord, want het is dé manier om op te vallen in de massa. Met een consistente stijl trek je de aandacht en ben je steeds herkenbaar. Dat klinkt gemakkelijk zo’n huisstijl maar toch krijg ik regelmatig de vraag hoe ik de huisstijl voor mijn klanten bepaal. Waar let ik op bij grafisch design of bij de creatie van social media posts? In deze blog vertel ik je hoe je zelf simpel de huisstijl van je online marketing en social media posts kan bepalen en behouden.

1: Wat wil je uitstralen?

Kleuren, lettertypes, je logo… alles moet afgestemd zijn op je kernwaarden. Als je een nieuwe huisstijl wilt ontwikkelen dan begin je eerst met het formuleren van je kernwaarden. Waar sta je voor, wat wil je uitstralen?

Voorbeeld: ik help vrouwelijke ondernemers met krachtige communicatie op social media. Daarom mocht mijn ‘look & feel’ best vrouwelijk zijn. Ik koos voor een gouden logo (een tikkeltje glamour want daar hou ik zelf ook van) en roze tinten. Die trek ik steeds door in mijn communicatie, zodat er een consistente stijl ontstaat.

Waarom twee verschillende lettertypes? In sterk grafisch design mag er altijd een vorm van contrast zijn. Ik wil ook niet gebonden zijn aan slechts 1 lettertype, want dan zijn de mogelijkheden best beperkt. Als je deze twee lettertypes combineert, dan krijg je een krachtige post.

voorbeeld social media huisstijl kleuren en lettertypes (1)
Ik koos voor 2 verschillende lettertypes + roze en goud voor een vrouwelijke touch.

2. Maak een moodboard

Deze stap gaat samen met de vorige stap. Als je graag een nieuwe huisstijl wilt ontwikkelen, maak dan ook een moodboard met zaken die je mooi vindt. Let op: je moet ook altijd rekening houden met je doelgroep. Is dit iets wat je doelgroep zou aanspreken en straalt het je kernwaarden uit?

voorbeeld branding en huisstijl
Voorbeeld branding voor Esthetiek Femke . De kleuren werden doorgetrokken waardoor je een heel consistente stijl krijgt.

3. Leg alles vast in een huisstijl document

Zeker voor grote organisaties, waar verschillende werknemers de huisstijl gebruiken, is het belangrijk om alles vast te leggen in een huisstijl document. Zet dit document op de server zodat iedereen op elk moment van de dag aan dit document kan.

4. Zelf simpel posts maken met Canva for Work

Vroeger werkte ik voor al mijn klanten met Photoshop, maar dat kost zoveel tijd. Daarom ging ik op zoek naar een goed alternatief en kwam ik uit bij Canva. Na een jaar testen schakelde ik over op een betalend abonnement (Canva Pro). Het kost je 8,99 euro per maand maar geloof me, dat is het meer dan waard. Het is niet alleen goedkoper dan Photoshop, het zal je ook veel tijd en dus ook geld besparen.

Ik doe letterlijk alles met Canva: van de lay-out van brochures tot visitekaartjes, social media posts, e-books. Ja, echt alles. Canva.com draait hier overuren, volgens mij zit ik er zo’n 10 uren per dag op.

Kleuren, lettertypes en logo’s invoeren

De reden waarom ik zo van Canva hou? Je kan je kleuren, lettertypes en logo’s invoeren en je kan zelfs folders aanmaken. Zo heb ik een foldertje met persoonlijke foto’s, eentje met producten, eventueel behandelingen (voor mijn klanten die een schoonheidsinstituut hebben) en ga zo maar verder. Je kan in één klik een nieuwe foto invoegen en in een template slepen, zo simpel is dat dus.

Brand kit canva Pro
Via de Brand Kit van Canva kan je logo’s, kleuren en lettertypes invoegen. Je hoeft dus nooit meer op zoek te gaan naar jouw lettertypes of kleurencodes, handig!

Graag leren werken met Canva Pro? Of op zoek naar een nieuwe huisstijl?

Via mijn online meetings kan je een bepaald aantal uurtjes inboeken. Ik deel mijn scherm en zo leer je zowel de theorie als praktijk. Je kan ook steeds een vrijblijvende offerte aanvragen voor je huisstijl.

Groetjes

Elien

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.