fbpx
Skip to content Skip to footer

Bulklab afhaalpunt van Mi’ssion Nature in Kampenhout

Anne-Michaëlle & Sven van Mi’ssion Nature

Op de blog zet ik regelmatig klanten van mij of lokale ondernemers in de kijker. Omdat zij nog zoveel meer aandacht verdienen en ik zelf ook bewust lokaal shop. Toch zoveel fijner als je het gezicht achter een merk kent? En de grote ketens, die verdienen toch al genoeg. 🙂

De laatste tijd starten er heel wat ondernemers in Kampenhout en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Net zoals Anne- Michaëlle en Sven, die in 2019 Bulklab openden, de eerste zero-waste afhaalshop van België.

Het verhaal achter Bulklab van Mi’ssion Nature

Anne-Michaëlle en Sven hebben samen 5 kinderen, ik kan hun situatie dus zeker met de onze vergelijken want wij zijn zelf met 6 thuis. 4 dochters, altijd fun verzekerd. 🙂

Maar dat wil ook zeggen: veel boodschappen en spijtig genoeg ook veel afval. Al dat plastic in de supermarkten of andere verpakkingen… we gebruiken ze en daarna belanden ze jammer genoeg direct in de vuilbak. Het gevolg: heel wat zakken restafval en PMD.

Sven en Anne-Michaëlle wouden verandering, ze gaan nu veel bewuster om met verpakkingen. Nu komen ze met slechts 1 restafvalzak per 2 maanden toe ten opzichte van 1 per week vroeger. Echt een voorbeeld!

Omdat ze ook anderen willen aanmoedigen om bewuster om te gaan met verpakkingen, hebben ze Mi’ssion Nature en het Bulklab afhaalpunt opgericht. Je kan bij hen zowel terecht voor workshops over een zero-waste levensstijl, en natuurlijk ook voor je boodschappen.

Een zero-waste afhaalshop, hoe werkt dat net?

Het concept is eigenlijk simpel: je geeft je bestelling door via de webshop van Mi’ssion Nature en zij zetten dan voor jou je aankopen klaar in de juiste herbruikbare verpakkingen.

Alle producten worden verpakkingsvrij, of in herbruikbare verpakkingen met statiegeld aangeboden. Wanneer je de verpakkingen gereinigd en onbeschadigd terug meebrengt, krijg je het bedrag in een tegoed-bon (dit kan je dan bij een volgende aankoop gebruiken.)

Het grote voordeel: aan de juiste verpakkingen moet jij niet denken, Mi’ssion Nature wil je ontzorgen: voor elk type product hebben ze een aangepaste verpakking. Denk aan houten kisten, bokalen, glazen doosjes voor het vlees…

Ontdek de webshop: https://www.mission-nature.be/

Accessoires voor een zero-waste levensstijl

Maar een zero- waste levensstijl, dat gaat niet alleen over verpakkingen voor voedsel. Ook veel van onze accessoires, verzorgingsproducten of kuisproducten zitten vol plastic of smijten we na 1 gebruik al weg.

Denk bijvoorbeeld aan een tandenborstel, tandpasta (niet alleen de verpakking, er zitten vaak ook microplastics in de tandpasta zelf!), shampoo, deodorant, brooddozen, watjes om je huid te reinigen… dat lijstje gaat nog lang door. Voor al deze zaken heeft Mi’ssion Nature een alternatief, ontdek al de accessoires en verzorgingsproducten via deze link: https://www.mission-nature.be/non-food

herbruikbare verpakkingen no plastic
Herbruikbare/ hervulbare verpakkingen zoals metalen doosjes deodorant, een zakje voor je broodje in te steken, een drinkbus (…) Aan alles is gedacht!

Meer informatie nodig? Of wil je zelf eens bestellen? Gewoon doen! Onthou dit: “We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly”- Anne-Marie Bonneau

  • Brouwerijstraat 23, 1910 Kampenhout
  • Bestel voor maandagavond 24:00 als je woensdag je boodschappen wilt afhalen (van 18:00 tot 20:30)
  • Bestel voor woensdagavond 24:00 als je op vrijdag je boodschappen wilt afhalen (18:00 tot 20:30)

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.