fbpx
Skip to content Skip to footer

Wat is content marketing (en waarom is dit ruimer dan social media?)

Contentcreatie. Dat is hetgene waar ik me dagelijks mee bezig hou voor mijn klanten.

Maar… als ik voor een eerste gesprek langsga bij een klant krijg ik nog vaak de vraag wat dit juist inhoudt. Vaak wordt gedacht dat dit enkel en alleen met social media te maken heeft maar content marketing is zoveel ruimer dan dat (en het is ontzettend belangrijk!)

Wat is content marketing nu net? De definitie.

Content kan je eigenlijk letterlijk vertalen als ‘inhoud.’ Het omvat alles met inhoud (denk aan je blogs, e-mails, social media posts, fotografie…) Ik zorg ervoor dat ondernemers zich kunnen focussen op hun core business doordat ik de contentcreatie volledig of gedeeltelijk uit handen neem. Elke maand zet ik mailings en blogs klaar, ga ik langs voor persoonlijke shoots en plan ik de social media posts in. Handig als je als ondernemer geen zin of tijd hebt voor social media.

Soorten content - content marketing

In 2020 volstaat enkel social media niet meer

Dat het belangrijk is om aanwezig te zijn op social media, dat weten we ondertussen allemaal al. Toch volstaat het louter aanwezig zijn op social media niet meer, het succes zit in de mix van verschillende online en offline kanalen, deze versterken elkaar.

Een simpel voorbeeld

Naast social media is een goed vindbare website van cruciaal belang. Via je website vinden nieuwe mensen je, terwijl je via social media vooral je huidige klanten bereikt en met hen een band opbouwt en onderhoudt. Social media is goed voor interactie, als je een nieuwe doelgroep wilt bereiken dan zijn andere zaken ook van belang: denk aan advertenties, SEO, blogs om verkeer naar de website te trekken, het bijwonen van events (…)

Hoe kies je de geschikte content?

Stel je content af op je (potentiële) klanten

Ondernemers posten nog te vaak dingen die ze zelf mooi of goed vinden, maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat je doelgroep op zoek is naar je product of dienst. Content kies je altijd in functie van je (potentiële) klanten en dat wil dus zeggen dat je eerst je klanten en hun ‘problemen’ moet kennen.

  • Waar zijn ze naar op zoek?
  • Wat drijft hen?
  • Welke problemen hebben ze?
  • Wat is hun profiel?

Omschrijf je doelgroep, zo krijg je een beter zicht van de content die perfect bij je doelgroep past.

Een tip: laat je klanten een vragenlijst invullen en vraag hierbij zeker naar de tevredenheid of zaken die ze eventueel nog missen. Feedback van klanten is goud waard, je leert er enorm veel uit en kan daarna met de werkpuntjes aan de slag. Zo toon je ook direct dat je om hun mening geeft!

Plan alles in via je marketingkalender

Ondernemers hebben vaak geen tijd voor social media, ze posten soms zo onregelmatig en vooral op momenten wanneer ze tijd/ inspiratie hebben.

Dit is NIET de manier. Als je heel last-minute iets online zet, dan denk je in de meeste gevallen niet volledig na over je doelstellingen en de content. Snel iets op social media gooien omdat je al lang niet meer gepost hebt? Zeker geen goed idee. 🙂

Je kan je posts beter op voorhand bedenken en in je marketingkalender zetten: deze kalender omvat bijvoorbeeld je social media posts, acties van de maand, blogs, nieuwsbrieven, advertenties (…) Hierdoor weet je altijd op voorhand wat je gaat posten en zal je nooit zonder ideeën zitten. Als je daarna nog je posts goed op voorhand inplant via scheduling tools zoals www.later.com, dan ben je echt goed bezig!

Video’s worden steeds belangrijker (ook persoonlijke filmpjes)

Het wordt nog te weinig gedaan omdat veel ondernemers 1) geen tijd hebben en 2) toch ook over een drempel moeten. Jezelf filmen kan enorm moeilijk zijn maar dat is iets waar je jezelf over moet zetten.

Video’s worden nog zoveel belangrijker dan posts en daar zijn een aantal redenen voor:

  1. Het zegt uiteraard meer dan een simpele foto. En dat geldt eigenlijk voor bijna alles: denk aan schoonheidsbehandelingen, kleding die getoond wordt, hoe je een kopje thee zet. Het is zoveel interessanter om naar een video te kijken omdat het veel meer informatie geeft.
  2. Met de komst van IGTV, Instastories, TikTok kan je het belang echt niet meer ontkennen.
  3. Via een video kan je jezelf tonen, en zien jouw potentiële klanten bij wie ze terechtkomen. Toon dat jij expert bent, dan zal je echt veel halen uit video’s.
  4. Omdat er een overvloed aan commerciële boodschappen is, is het superbelangrijk om op te vallen. Met een video val je niet alleen op, potentiële klanten zullen je ook gemakkelijker herinneren.

Ben je zelf ondernemer en heb je zin om samen met mij aan jouw content en groei te werken? Stuur me gerust een mailtje, ik kom voor een eerste gesprek altijd vrijblijvend langs.

Contacteer content marketeer in kampenhout vlaams-brabant

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.