fbpx
Skip to content Skip to footer

De beste online marketing boeken (in 2020) voor ondernemers

Social mag – het eerste offline magazine over social media en ondernemen.

Online marketing verandert continu. Het is een uitdaging voor marketeers en uiteraard ook voor ondernemers, want door die veranderingen moet je jezelf continu blijven verbeteren. Daarom lees ik zo graag online marketing boeken, ik vind het vaak nog gemakkelijker dan workshops of opleidingen. Een boek neem je in handen wanneer je er tijd voor hebt, een opleiding volgen kost veel tijd en laat tijdgebrek nu vaak een probleem zijn. 🙂 

Vandaag deel ik mijn favoriete boeken en magazines over online marketing. Ben je op zoek naar leestips voor ondernemende vrouwen? Dan is mijn vorig blogartikel iets voor jou. 

1. De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach Martijn van Tongeren

Ik ga eerlijk zijn: ik sta altijd wat sceptisch tegenover boeken die tegen lage prijs worden aangeboden. Zoals dit boek, want daar hoef je maar €10,71 voor te betalen. Supergoedkoop als je weet dat het boek 350 pagina’s bevat. 

Na het lezen van heel wat reviews besloot ik het boek toch te kopen (het werd mij aangeraden door een klant). Het boek is geschreven door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, dit zijn de oprichters van de Internet Marketing Unie (IMU.nl), wat een van de grootste online marketing platforms is in Nederland. Het zijn twee mannen met ontzettend veel ervaring en ik kom de artikels van IMU wel vaker tegen wanneer ik weer eens research doe via Google. Je kan dus wel stellen dat hun strategie echt werkt, dat is de tweede reden waarom ik het boek gekocht heb. 🙂 

En wauw, wat een compleet boek is dit… Je leert er alles over het trekken van bezoekers naar je website via Google, het omzetten van deze bezoekers in klanten (conversies) en hoe je jouw processen kan automatiseren. Het is ook interessant als je meer wilt leren over SEO (Search Engine Optimization). Daarnaast staat dit boek boordevol interessante voorbeelden. Ik zou het zowel aanraden aan beginners als experts. 

online marketing boek 2020 voor ondernemers
Verkrijgbaar via Bol.com

2. The Social Brand – Social Mag 

Social Mag is een offline magazine boordevol inspiratie. Het is het eerste magazine dat volledig over social media en ondernemerschap gaat. Ondertussen zijn er al 6 edities en het zijn echte collector’s items. De cover alleen al is prachtig, dat is ook niet onbelangrijk. 🙂

De inhoud van het magazine is ontzettend waardevol. Het staat boordevol interviews waar experts je alles vertellen over de do’s en dont’s, het zijn nuttige tips die je ook zelf kan toepassen voor je bedrijf. 

Ik ben zo’n 10 uren per dag online bezig voor mijn klanten, dan is zo’n offline tijdschrift echt welkom. Even een momentje zonder schermen kan heerlijk zijn. De gsm uit, een lekker kopje thee en lezen maar! 

Social Mag – een super waardevol magazine boordevol tips voor je social media kanalen

3. Grafisch Ontwerpen –  David Dabner, Sandra Stewart

Even iets anders dan social media of SEO, maar grafisch design is eigenlijk even belangrijk. We worden tegenwoordig overladen met commerciële boodschappen, daarom moet je de aandacht van een potentiële klant in enkele seconden trekken en hem/ haar overtuigen. Met sterk grafisch design zorg je ervoor dat je opvalt in de massa. 

Dit boek heeft 208 pagina’s vol inspiratie, alleen al voor de mooie voorbeelden zou ik het aanraden. 🙂 

Grafisch design boek voor ondernemers (2020)


4. Marketing, de essentie – Philip Kotler

Wanneer ik met mijn opleiding Marketing- Communicatie startte aan de UCLL, dan was dit een van de eerste boeken die ik kocht. Dit boek van Philip Kotler kan je eigenlijk wat bekijken als een ‘marketingbijbel’, als student is dit de basis voor marketing. 

Philip Kotler is professor aan de  J.L. Kellogg Graduate School of Management van de Northwestern University te Chicago. Hij schreef al verschillende boeken waaronder Marketing, de Essentie.

Het boek zet klantrelaties centraal. Als marketeer moet je vooral denken uit het perspectief van je klant. Het gaat niet meer over hard selling, maar over een band opbouwen met je klanten. 

Marketing boek voor ondernemers

Boeken die nog op mijn lijstje staan

Er zijn nog zoveel boeken die ik graag zou lezen, alleen moet ik de tijd nog vinden. 🙂

Dit zijn er enkele:

  1. Dit is Nu Marketing van Seth Godin
  2. Handboek Online Conversie van Patrick Petersen
  3. Krachtige SEO van Frederik Vermeire 
  4. Meer Omzet met je Webshop – Jurjen Jongejan (hoe je het conversiepercentage kan verhogen)

Leave a comment

0.0/5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.