fbpx
Skip to content Skip to footer

Social media uitbesteden of zelf doen?

social media uitbesteden of zelf doen?

Social media uitbesteden of zelf doen? Het is dé vraag waar heel wat ondernemers mee zitten. Simpel is dat natuurlijk ook niet, want het uit handen geven brengt heel wat uitdagingen met zich mee: met wie ga je samenwerken, hoe lever je ideeën aan, wat doe je wel nog zelf? Het zijn allemaal vragen die ontstaan als je van plan bent om je social media uit te besteden. Als je zelf nog twijfelt, dan is deze blog voor jou. Ik geef je de voordelen en nadelen van beide opties.

Social media/ online marketing uitbesteden: de voordelen

  • Je hebt meer tijd voor je bedrijf en gezin + kan focussen op je core business.
  • Er verschijnt op regelmatige basis content op je pagina’s, zo blijven ze steeds up to date.
  • Het ziet er professioneel uit, een expert neemt echt tijd om je branding/ huisstijl door te trekken.
  • Social media verandert regelmatig. Een social media expert moet continu bijleren, waardoor je ook direct kan inspelen op de laatste trends.
  • Je kan er zo ver in gaan als je zelf wil. Social media is de basis, maar je kan ook kiezen voor een full option pakket met nieuwsbrieven, blogs, fotografie (…) Afhankelijk van wat de expert juist doet.

Social media / online marketing uitbesteden: de nadelen

  • Niet elke persoon is de perfecte fit voor jouw bedrijf. De zoektocht naar een social media expert kan lastig zijn. Zorg ervoor dat je samenwerkt met iemand die feeling heeft met jouw sector/ producten. Zo ligt mijn focus vooral op beauty, mode en lifestyle.
  • De teksten kunnen onpersoonlijk aanvoelen. Zorg er dus zeker voor dat de specialist jouw tone of voice begrijpt. Hoe communiceer jij, hoe ben jij in het dagelijkse leven? Als jij vlot communiceert heeft het geen zin om zeer formeel te communiceren op de pagina’s.
  • Er moet een duidelijke verdeling zijn: wat doe jij en wat doet de social media manager?
  • Er moet voldoende content zijn. Zorg voor een handig systeem waarmee je gemakkelijk foto’s kan delen met elkaar.
  • Voor social media beheer betaal je een vaste prijs per maand. Je moet dit bekijken als een investering, niet als een kost. Als je nog niet klaar bent om te investeren in jouw zaak, dan is social media beheer nog niet voor jou.

Stel jezelf de vraag: doe je dit graag, en haal je er iets uit?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: doe ik dit graag, en heb ik voldoende kennis om dit optimaal uit te voeren? Als je het fijn vindt om zelf aan je social media te werken, dan zou ik vooral aanraden om dit zelf te blijven doen. In dat geval is een coaching wel ideaal, ik help heel wat ondernemers met coachings op maat, of via losse adviesmeetings doorheen het jaar. Meer info vind je hier: www.littlelouvain.com/workshops/

Voelt social media aan als een druk, en zou je die tijd liever besteden aan andere zaken? Dan is social media beheer iets voor jou. Alles wordt voor jou opgesteld en ingepland, zodat jij deze tijd kan gebruiken voor andere zaken.

Hoe werkt social media beheer bij Littlelouvain?

Als je kiest voor social media beheer, dan zorg ik voor de invulling van je kanalen. Ik lever concrete ideeën aan, stel posts op en plan ze voor jou in. Op Studio For Makers kan je deze posts dan nakijken. Social media beheer kan al vanaf 3 posts per week, en je kan het pakket ook aanvullen met blogs, mailings, fotografie, advertenties,… Je gaat er dus zo ver in als je zelf wil! Bekijk mij als jouw online marketing steun van A tot Z.

Graag samenwerken?

Een eerste kennismakingsgesprek is gratis, dit gaat door in Kampenhout of online.